maandag 2 december 2013

Vriendschap !


Vriendschap 

Vorige week zat ik wat te chatten op facebook ! Tot opeens schermpje opeens oplichtte.
Denk huh die naam ken ik en jawel hoor een jeugd vriendin van mijn middelbare school ! 
We zijn met beetje roddels en ruzie toen uit elkaar gegaan ik lag in ziekenhuis was niet veel op school. Maar er werd dus wel over me geroddeld belde keer kwaad op naar me en ik had van alles gezegd ! Huh hoe wil ik kunnen roddelen als ik onder narcose ben geweest en aan het bijkomen ben van operatie !
Helaas geloofde ze hun in plaats van mij. Deed heel veel zeer dat ik haar daardoor kwijt raakte en dat ze hun geloofde ! Ik stond machteloos kon niks doen vanuit ziekenhuis. 
En steeds meer vrienden haakte af ik dacht zo nu leer je je echte vrienden pas kennen als je iets doormaakt en ze je geen steun geven ! 

Na veel gezeik van anderen besloten om gewoon mijn eigen weg in te gaan ! Nu 3 of 4 jaar later ik sprak haar weleens via FB maar dan was het hallo hoe gaat het zus en zo ! Fijne feestdagen maar niet meer die gesprekken wat we voorheen hadden.
Maandag kwam ze met hele uitleg over alles ik wist wel dat er iemand achter zat waar ik dus nu ook nog mee bevriend ben. En denk dat ze t niet leuk vind dat ik met haar weer contact zal hebben ! Maar interesseert me geen moer meer. Door haar heb ik mijn jeugd vriendin niet kunnen feliciteren met geboorte van der zoontje enzv ! Ze zal wel weer zeggen waarom ga je met die kletser om ze heeft je zoveel aangedaan !
Achteraf bleek dat zij er ook bij was betrokken met kletsen enzv ! Nu ben ik nogal snel vergevingsgezind ! En voor beide ik wil graag weer met haar kunnen praten ! zonder dat de ene me uitmaakt met al wat mogelijk is ! 

Na zo 3 uur kletsen over van alles en nog wat kwamen we tot de conclusie dat we elkaar misten we deelden praktisch wel alles ! En nog steeds is die band eigenlijk nooit kapot gegaan ze is nog altijd zelfde als voorheen. spontaan,meeleven,grappig, en vooral belangrijk ze begrijpt me hoe ik me voel !
En dat heb ik toch echt gemist zo vriendin waar ik mij niet bij hoef in te houden en gewoon lekker bakkie koffie kan drinken en gezellig kletsen ! En het zoontje leren kennen ! 
We kwamen tot de conclusie dat ze meer kapot hebben gemaakt dan we wilden. Maar helaas hebben we dat toen toegelaten. Nu zijn we een stuk ouder en wijzer :) en hebben we alles besproken wat ons eigenlijk dwars zat en beginnen met een nieuwe schone lei is beter als oude koeien uit de sloot halen !

Meteen afgesproken volgende week komt ze op bezoek met zoontje ! en eens heerlijk bijkletsen en wat die andere erover zegt das haar probleem ! \
Ik ben blij dat ik haar weer naar zoveel jaar zie ! 
Blij mee dat we elkaar weer hebben teruggevonden ! zo uit het niets. 
En met die zogenaamde vrienden heb ik afgesloten dat hoofdstuk !
op naar de dag dat we elkaar gaan terug zien !

vrijdag 29 november 2013

Heftig weekje en leerzaam !!



Een heftige week en leerzaam !!

Wat voor mij erg leerzaam was de situatie vrienden om het zo maar te zeggen ! ik had nog 5 echte goede vrienden nu -1 ! 
Ik appte haar noem maar geen namen :) en het was gewoon een leuk gesprek in begin ! En daarna kreeg ik de rillingen ervan. Ze zij van alles bespaar t jullie !! 
Maar t kwam er op neer dat we eigenlijk zover als mogelijk is geen vrienden meer zijn ! 
Ben er erg door boos,verdrietig. van geweest ! Gewoon op de manier hoe en waarom ? Als ik nu iets verkeerds had gedaan dan kon ik het nog wel begrijpen. Dan heb je de kans om het uit te leggen of om over te praten . 
Maar nu stond ik letterlijk en figuurlijk met mijn mond vol tanden ! 
Ik was daardoor ontzettend boos op mijzelf lichaam etc ! Achteraf nu we bijna week verder zijn en goed gesprek heb gevoerd met vriend en moeders. Weet ik dat zij mijn steun en leuke dingen niet meer waar zijn.
Time to say good bye tegen haar. Heeft me heel erg aan t twijfelen gebracht !
Ben ik wel goed voor iedereen doe ik het goed moet ik iets veranderen ? allemaal vragen die mijn hoofd gepasseerd zijn. en veel los gemaakt hebben ! Ik weet nu echt met hand op mijn hart wie mijn steun en lachen etc verdiend ! Zij is het niet waar om meer over te treuren !!

Mijn lijf tsja wat zal ik er over zeggen. Op dit moment laat het me gewoon even in de steek.
De infectie is nog steeds niet weg, en kost ontzettend veel energie ! 
Dat ik gewoon in de ochtend al gas moet terug nemen ! Dat ik denk lijk wel een oud wijf dat steeds stapje terug en stapje vooruit doet ! Vandaag kwam ik iemand tegen die ik wel goed ken gho ben je weer opgeknapt uh moet ik een ticket aanvragen om naar buiten te mogen ! Mag toch zeker wel eff met de hond na buiten. Je ziet niks aan me dat maakt t soms zo hard dat mensen je dingen zeg dat je denkt what the fack 
Waar haal je t lef vandaan om zo over mij en denkelijk dan ook wel over anderen zo te oordelen ! Ik dacht wacht eff dit laat ik niet over mij heen gaan ! Trok mijn mond open en tot verbazing van diegene !
Denk dat ze de boodschap wel begrepen heeft ;-) 

Hopelijk keert gauw weer de rust terug hier en in t lijf van me ;-) 
Tot volgende blog !!  

dinsdag 26 november 2013

Een week geleden !

Een week geleden

Vorige week zat ik nu verslagen aan tafel rond dit tijdstip !
Nu een week later kan ik er al beter mee omgaan moet ik zeggen. met ups en downs kruipen we weer omhoog.
En komen der weer mooie doelen op me pad ondanks dat ik niet meer te helpen ben !

Zo start ik donderdag met Zk wat ik nooit gedacht had om mee verder te gaan !
Kan wel bij de pakken neer gaan zitten maar heeft geen nut, word je niet beter van doorgaan tot bepaalde limiet wel ! Grenzen verleggen en verkennen daar ben ik nu nog steeds mee bezig.
Het gaat me wel lukken ondanks dat t lijf vaak kreupel is. Zullen we toch aan een toekomst moeten bouwen met pijn . En graag met werk al zit dat er nu even niet in maar goed dat komt over een tijd wel weer !

Even terug na week geleden ! Als je te horen krijgt dat je uitbehandeld bent dringt dat niet 123 tot je door. de klap kwam pas later ! uitte zich in vermoeidheid en alles wat zeer kon doen deed zeer ! Nu werd ik gelukkig wel weer ingeloot voor de Qutenza behandeling in januari ! Dus helemaal uitbehandeld ook weer niet. Het gaf mij gewoon even klap in het gezicht. Ook nog steeds aan het verwerken ach we komen der wel . heeft even zij tijd nodig !

2 jaar geleden de laatste operatie gehad ! als ik wist wat er aan zat te komen had ik het nooit laten doen ! Is omdat je nu weet wat voor effect het heeft gehad. Maar andere kant ik dacht bij elke operatie oké maby is de pijn dan weg of gedeeltelijk weg ! nou dus fucking niet he ! Word er iedere dag mee geconfronteerd in de spiegel in de kleding ! je ziet iedere dag ieder moment waar ze mij geopereerd hebben ! heb wel platische chirurgie gehad voor de littekens ! Maar helaas zijn ze daar snel mee gestopt omdat ze niet mooi genezen ! Nu 2 dagen geleden scheurde het ander litteken op wellicht weer ergens gestoten ! Want heb totaal rechts geen gevoel tot in onderbuik ! dus te laat gemerkt !

Maar ti's niet alleen maar kommer en kwel hoor heb er ook veel voor terug gekregen klinkt raar ! ik doe nu een opleiding waar ik 3 jaar geleden aan gedacht zou hebben dat me nu allemaal lukte ! Ben er ontzettend trots op wat ik nu al bereikt hebt en behaald heb ! Alleen zou ik zo graag nog voor mijn rijbewijs willen gaan. maar helaas word nog niet goed gekeurd ivm Opiumwet :) das wel jammer maar wellicht komt dat ook wel weer. later doel voor de toekomst !

Trouwens zoek je nog een orginele muts of sjaal meld je leuk voor sinterklaas of onder den boom ;-)
voor mij weer een uitdaging om een leuke creatie te maken ;-) duss...



zaterdag 23 november 2013

Goede start !!


Goede start !

Vanochtend zaten we al weer eens op de huisartsen post ! In begin van de ziekte van mij zat ik er compleet wekelijks ! Kreeg weer die verdomde flash backs ! Pa zegt heey wat is er a niks alles komt weer na boven hiero ! maar gelukkig zaten we er nu niet voor andere dingen !
Maar jawel ik heb dus weer een blaasontsteking te pakken ! Gisteren al urine gebracht bij huisarts maar bleek geen blaasontsteking te hebben .
Vannacht was een hel om jawel u leest goed om de 5 minuten kreeg het toilet een bezoekje van me ! Zag trouwens dat de latex borstel er weer eens doorheen moet (dat terzijde :) )
Ik werd gewoon knetter van de branderigheid en en de rugpijn heb wel een hoge pijngrens ! maar dit dit was echt niet top ! maar goed !

Gisteren moest ik me melden bij het UWV nou ja ik had al zo mijn betrekkingen en mening erover ! Ik werd geroepen moest zo dompetig kamertje na binnen ! En toen begon het vragen uurtje of ja 15 min .
Hoe gaat t met u ! Denk in me eigen zie je dat niet ! O nee klopt  zie je inderdaad ook niet ! Daarna weer de hele medische rampetampe dossier door gelopen ! Dingen die ik al zo vaak verteld heb denk man lees je eens een beetje in ! Slikt u nog medicijnen uhm ja duh ! alles op tafel gemieterd zozo das niet niks ! Nee meneer de pijn die ik heb is ook niet niks ! Na nog vragen doorlopen te hebben stond ik weer buiten ! Dacht bij mijn eigen kon dit ook niet in Maastricht stukken dichter bij !

Met mijn gewicht gaat t de goede kant op helemaal gewend aan de nieuwe eet stijl ! Vraagt wel enorme discipline omdat er wel overal waar je langs komt lekkere dingen te verkrijgen zijn !
Merk aan mezelf dat ik niet meer zoveel zoete trek heb in de avond ! Dus gaat de goede kant op ermee. Ik heb bewust geen weegschaal in huis. Ik wil niet steeds denken verdomme weer niet veel eraf etcetra !
Ja ik heb overgewicht ! Voel ik me slecht nee ja op dat andere na dan. Maar nu gewoon doorzetten heb zelf ervoor hulp gevraagd dus stap A is genomen Stap B volgt ook nog wel snel !

Het was mij het weekje wel hier vanaf dinsdag tot vandaag ! alleen maar shit en nog eens shit. En dan vragen mensen aan mij hoe kun jij zo optimistisch blijven ! Nou ben ook niet altijd positief hoor heb ook zo mijn dagen ! Maar wat heb je eraan om steeds te blijven hangen in een spiraal niks. En het houd mij op de been de positiviteit en de humor doen mij goed.
Langzaam doelen maken voor de verdere tijd ! Maar een voor een en stap voor stap .
Ik ben eenmaal wat beperkter niet in mijn hersen pan maar gewoon kwa lijf !

Neem mij maar zoals ik ben !!!

woensdag 20 november 2013

Een dag met een doorslag en klap in gezicht !



Een rare dag !

Gisteren moest ik mij melden op de pijnpoli, ik had al een heel raar gevoel in de nacht gekregen en uur van te voren heel raar gevoel in onderbuik !
En helaas kwam het gevoel uit niet in positieve zin !
Ik ben helaas niet meer behandelbaar voor mijn ribben ! De zenuwpijn red ik het met de Qutenza behandeling lees blog terug dan weet je waar ik het over heb .

Ik had gelukkig mijn moeder bij mij die altijd mee gaat naar de belangrijke afspraken ! En ook zij had een heel rare knoop in der maag !
We werden naar binnen geroepen eerst gezegd hoe t ging en hoe t ervoor stond !
En toen kwam de klap of klap ik had het al zien aankomen paar weken geleden ! Maar als ze dan uitspreken dat je niet meer te behandelen bent is toch echt een klap in het gezicht !

We stonden op en eerste wat ik zei was wat nu mam /?
Moet ik levenslang zo leven ik heb gewoon levenslang gekregen door die domme galblaas wat me dit allemaal geflikt heeft ! Ga er niet teveel over vertellen dat is gebeurd en kan helaas niet terug gedraaid worden ! Kon dat soms maar eens even de tijd terug draaien ! Mam keek me aan en zei ik denk van wel en ik barstte in snikken uit en interesseerde me geen reet dat er mensen naar mij keken ! Dat boeide me totaal niet ik moest het laten gaan verdriet laten passeren ik kon wel schreeuwen tot ze kilometers ver konden horen !

Nadat ik weer wat gekalmeerd was taxi gebeld en naar huis wilde zo snel weg weg uit ziekenhuis weg van de witte jassen die ik in de 8 jaar gezien hebben en veel ellende van gehad heb ! Wat vannacht de revue passeerde ! Ik denk dat ik de namen wel mag noemen waar ik heel erg goed mee gepraat heb en me ook opgepept hebben en me laten uit razen dank jullie wel Dick, Odette, Veronique en Bryan ! bedankt dat ik mijn last even mocht delen en bespreken !

Ergste kwam nog ik moest het pap nu helemaal zeker vertellen ! Vorige keer waren ze nog positief en konden ze nog iets doen ! Maar helaas niet voor mijn ribben . Pap was ook verslagen en kon niks meer uitbrengen ! ben van afleiding boosheid woede gaan haken is momenteel even goede afleiding !
Stond vanochtend op en dacht jezus lijk wel overreden door een vrachtauto ! was gesloopt en dag moest nog begonnen ! logisch is het

Nu nieuwe doelen gemaakt die ik wil gaan waarmaken ! En mij wel moet gaan lukken op mijn eigen tempo zal ik er toch iets moois van moeten maken willen we iets bereiken ! door alle operatie's heb ik toen niet veel aan school kunnen doen ! dus nu volle bak er tegen aan ! en ook dit een plekje geven en accepteren met vallen en opstaan !

liefs,,,,


maandag 18 november 2013

Dingen die door het hoofd malen !


Dingen die door je hoofd gaan 

Afgelopen 2 weken zat ik niet echt lekker in mijn vel , wat meerdere oorzaken heeft gehad en voor gezorgd heeft. Zo twijfelde ik aan mijn lijf dat me de afgelopen week weer terug gefloten heeft ! En niet echt deed wat ik wilde .
Zo worstelde ik met dingen en gedachtes over vrienden , medische dingen, en ik twijfelde vooral even aan mezelf. 
Ik wil zo graag dingen doen maar momenteel lukte ze niet echt ! Nu het hoofd weer rustig is langzaam dingen weer op pakken ! 
Zo wil ik weer graag gaan sporten maar ik weet of ja zal aan mij liggen dan word de aandacht weer gevestigd op mijn buik ! De littekens zijn zo dik je ziet ze gewoon zitten in shirt ! Eigenlijk moet ik er gewoon schijt aan hebben ! En dat heb ik meestal ook wel maar omdat ik nu wissel met gewicht enzo. 
Ben je toch iets onzekerder doe er alles aan om terug te gaan naar het gewicht waar ik hoor te zijn ! Krijg ik het gevoel dat ik me schaam, en verschuil me dan achter mij glimlach ! Dan merken ze meestal niks denk ik dan ? maar of dat zo is ! Heb mensen en vrienden die er gewoon doorheen prikken . En dat is ook erg fijn wil ik er niks over zeggen is het ook goed. wil ik er wel wat over zeggen luisteren ze en veroordelen me niet. nemen mij zoals ik ben !

Maar gaat helaas niet zo snel als ik dacht ! Dus dat is een van de redenen waarom ik dacht pff ik laat al dingen staan. Eet nu weer meer vezels omdat ik te weinig vezels binnen kreeg at verkeerd brood ! \nu helemaal op donker roggebrood enzv ! Hoop de 5e december dan ook echt iets kwijt te zijn ! Ben al blij dat ik de stap genomen heb ! En ben wakker geschud ik schrok echt toen ik er stond dacht dit kan niet waar zijn ik te zwaar ? nee dat kan echt niet ! Maar toch echt wel nadat ik wakker geschud ben radicaal weer alles veranderd en lijf is nu weer gewend aan ander eet patroon regelmatiger eten lukt nu goed ! deed dat normaal ook maar dan gewoon hup hup snel snel ! 

Ben vaak positief maar afgelopen week was dat potje even leeg. Baalde van alles enzv gelukkig baal ik niet snel . Maar soms moet het om weer inzichten te krijgen waar je staat, waar je naar toe wilt, en wat je wilt bereiken ! Gelukkig wel geslaagd ondanks de handel opiaten in mijn lijf toch weer geflikt ! Nu een nieuwe uitdaging aan gaan de 28e starten we met Zakelijk Nederlands. Gelukkig de meeste mensen die in de les zitten ken mij en weten waarom ik soms afwezig ben. Soms ga ik door en bereik ik een grens en dan barst ie dan denk ik verdomme claud je moet leren luisteren na t lijf ! Maar word er ook keer op keer sterker van !

En nog een nieuwe uitdaging myboshi mutsen maken ;-) en een erg goede afleiding voor mij ! Dus als je een muts zoek die origineel is dan meld je maar :-) 
En vind het heerlijk om te doen kan daar mijn ei wel in kwijt om zo maar eff te noemen !




Morgen weer spannend weer terug naar de pijnpoli kom er nu al 8 jaar en blijft iedere keer spannend !
Dus vingers crossed 




woensdag 13 november 2013

Een Update

Een nieuwe update !!

Is weer even geleden dat ik weer wat geschreven heb ;-)
Vandaag precies 4 weken geleden kreeg ik de Cutenza behandeling onder de naam peper behandeling !
Gisteren kreeg ik telefoon van de pijnverpleegkundige , hoe het met mij gaat lichamelijk en een cijfer te geven over de littekens waar de behandeling heeft plaatsgevonden ! Voor de behandeling was dat een 8-9.
Het is nu terug gebracht na een 6 !

Nu vragen jullie je af waarom ik dan wel nog pijn heb ! Nou ik ben  in de buurt van de ribben geopereerd !
En die zullen chronische pijnlijk blijven helaas !
Maar ben al blij dat ik positief op de peperbehandeling reageert . Gelukkig mag in mij weer in januari weer melden voor de Qutenza behandeling . en hopelijk kunnen we de pijn nog meer terug brengen naar een 5 !

Vorige week helaas ook met mijn knie in ziekenhuis geweest al een paar keer geweest ervoor ! Nu hebben ze een ontstekingsremmer erin gespoten ! en over een maand terug komen ! Als dat niet geholpen heeft dan staat er me een operatie te wachten. Nemen ze biopten om te kijken of het iets met reuma te maken heeft enzv ! Daar sta ik eerlijk gezegd niet op te wachten dat dat er nog eens bij moet komen.

Heb gisteren mijn examen afgelegd en geslaagd dat is alweer in de pocket ! Voor mij kost dat veel energie en dan krijg je van bepaalde mensen te horen je kunt wel na school en in de middag lig je op de bank !
Uh waar bemoei je mee ! ze weten niet dat ik er gewoon goed uitzie maar nu na avond school kapot moe ben en niet veel puff heb ! maar toch zullen we door moeten. Ben blij dat ik kan zeggen ondanks me ziekte dat ik goed leef en mijn school zo goed mogelijk probeer te doen ! Het is soms een zwaar maar daar prikken we dan maar doorheen, mijn hoofd laten hangen zo steek ik niet in elkaar ! Ik hou namelijk van een uitdaging en die probeer ik voor mij zelf zo goed mogelijk te ondergaan met veel plezier en soms met een gezicht dat scheef en boos staat ;-)

Tot de volgende update !!

zaterdag 2 november 2013

Een rare week !


Een rare week !!

Nu ik dit schrijf op deze zaterdagavond gaat er van alles door me hoofd heen ! Heb donderdag het gesprek gehad bij de diëtiste voor mijn gewicht duhh wat ga je er anders doen ! Na eerst wat kennisgemaakt te hebben ! En wat verteld over de medicijnen enzv
Toen was het moment van de waarheid ik moest op die verdomde weegschaal gaan staan waar ik al hele paar jaar een hekel aan heb !
Nou ik schrok en trok wit weg ! weegde  93,5
Grotendeels door de zooi in de medicijnen en ook door eet patroon !
Nu gaan we dat aanpakken maar man man wat is dat moeilijk lijf is al helemaal verstoord door medicijnen enzv.

Nu 2 weken de tijd om of op gewicht te blijven of iets kwijt te zijn. Het mag gelukkig op mijn eigen tempo zijn. Maar wel met goede begeleiding en dat is fijn ~!
Nu volgende week donderdag terug naar de orthopeed eindelijk want die knie lijkt wel op een voetbal !
Hopelijk trekken ze het vocht eruit want dit is gewoon shit !
Dinsdag terug controle voor mijn zenuwpijn in mijn benen de medicijnen slaan aan ! minder pijn maar nog steeds een spelden prik gevoel !

Zit nu te denken aan jaar geleden wat toen allemaal gebeurd is en hoe ver ik nu ben gekomen ! Aanstaande maandag worden we alweer 25 ! Vier het klein met familie en die echte vrienden wat zeiden ik ben er steeds voor je enzv heb ze gevraagd maar geen respons gehad ! dan komen ze maar niet dan weet ik wel waar ik sta. En dat is eigenlijk niet leuk maar het is niet anders. Ik vind het goed zo voor hun 10 nieuwe !

Ook nog goed nieuwe de Qutenza peper behandeling slaat aan heb minder pijn in littekens en minder zenuwprikkels dus dat gaat mooi de goede kant op/ Mag ook weleens meezitten na alle ellende die ik over me heen heb gehad ! met frisse blik vooruit
Hopelijk kan ik weer snel mijn sporten oppakken ben van plan om rollerbank aan te schaffen voor de racefiets ! is wel fijn als ik niet richting sportschool kan !

op naar de nieuwe week !
Fijn weekend allen

dinsdag 29 oktober 2013

Wat mij bezighoudt



Van alles wat !!

Wat mij bezighoudt eigenlijk best veel op dit moment ! Mijn medicijnen voor benen moest ik in week 2 verhogen en daar ben ik eigenlijk best goed ziek van de bijwerkingen ! Ik dacht o als je week 1 hebt gehad zullen de bijwerkingen wel minder zijn !
Nou dus niet werd zondagnacht echt beroerd misselijk en de hele kamer draaide of ik in een attractie zat !
Plus dat ik er ook nog eens goed moe van ben ! Maakt mijn humeur niet al te beter op.
Gelukkig begrijpen de meeste het en hoef ik niet uit te leggen waarom ik nu wat meer slaap op de bank !

Helaas moet ik nu alweer verstek laten gaan op school en dat vind ik echt erg ! Ik doe het graag deze studie maar kan zo niet naar de bus lopen zie alles draaien ! Gisteren met docent over gehad die mij heel goed begrijpt en begrip ervoor heeft. Dat vind je nog zelden de mensen hebben 1 a 2 keer er begrip voor dat je je afmeld en verder houd het dan op. Dat maakt me weleens boos en verdrietig ! waarom moet ik steeds blijven uitleggen wat er is of me verdediging moet inzetten wat enorm veel energie kost ! Nu ben ik op een punt gekomen dat ik zoiets heb denk maar wat je wilt ! Je word er ook wel sterk van maar soms heb je zoiets van ja waarom begrijp je het gewoon even niet ! Maar nu krijg ik gelukkig het huiswerk via mail gestuurd zodat ik toch nog wat kan doen !

Soms denk ik het lijf doet wat het wilt ! En niet wat ik wil en dat botst weleens enorm goed ! Nu had ik zoiets ik wil dat doen ook al is het lijf er niet mee eens ! Wat het resultaat geeft moe en veel pijn !
Soms denk ik zou er ooit eens een behandeling komen waardoor ik nog minder pijn heb ! Nu zit ik dan in de 3 maanden ! en tot nu toe zijn de prikkels minder in de buik ! Waar ik enorm blij mee ben !Maar houd toch nog de hoop dat ze ooit een techniek vinden om die hele zenuw wat mij de das om doet uit te schakelen !

Gelukkig heb ik veel om handen zoals haken waar ik nu enorm verslaafd aan ben is myboshi :)

Het bied mij een heerlijke afleiding als ik pijn heb ! En ik heb nog wat moois om te dragen ! Gelukkig is het niet meer oudbollig ! want als je dit paar jaartjes geleden deed was je ouderwets en moet je nu kijken :)
Het geeft mij rust in mijn hoofd ! Nu ik richting mijn verjaardag ga denk ik toch terug aan 8 jaar geleden hoe t allemaal begon ! En sterker ben geworden ben er ook trots op ! alleen als die chronische ziekte nu eens mooi onder controle kwam was ik helemaal blij ! Ach ik ben zoals ik ben je neemt me maar zoals ik ben zo niet dan hoef je niet om mij heen te zijn !

Groetjes ...

donderdag 17 oktober 2013

DE qutenza behandeling


De qutenza behandeling.

Gisteren was het zo ver ik zou eindelijk de behandeling krijgen die wellicht minder pijn prikkels gaat geven !
Ik was erg nerveus want had hier en daar wel wat gelezen, maar iedereen beleefd het toch op zijn eigen manier ! Ik moest mij om 13:30 uur melden op de dagbehandeling van het ziekenhuis ! 
Ik dacht o dat duurt niet lang en zal weinig pijn gaan geven !
Nou ze begonnen als eerste met de huid verdoven zie foto !

Dat moest een uurtje inwerken voordat de peper pleister er op kan ! nou dat viel reuze mee wat jeuk van verdoving en spul waar ze mee afgeplakt hebben !
Maar toen kwam het ergste de peper pleister werd aangebracht ! Dacht als het zo voelt dan valt het mee.
Maar na 10 min begon het te branden als een gek. en ik moest zeker nog een half uur ! Nou heb het half uur met pijn en moeite uitgezeten ! 
Toen werd er flink gekoeld na de behandeling. Toen ik thuis kwam rolde de tranen het deed zo pijn ! heb weer gekoeld en pijnstilling genomen en heel stil blijven zitten !
Nu dag later het brand nog flink en nog flink gezwollen hopelijk dat ik na die paar dagen effect ga voelen !
Maar jeetje zo pijn heb ik al lang niet meer gevoeld ! Of ik ben gewend geraakt aan de pijn en dat ik veel kan hebben ! Nu dagje rustig aan heb veel last ervan plus nog een lekkere verkoudheid die eronder zit.
Zo tot zover de behandeling van qutenza 


maandag 7 oktober 2013

Een gevecht en strijd !




Een gevecht en strijd !!

Vandaag was het weer zo ver ik voerde een strijd met mijn lichaam ! Of ja iedere dag wel soms heb ik de controle erover en soms of vaak wel niet.
Toen ik opstond merkte ik het al dat het niet echt zou worden waar ik op gehoopt heb ! Geloof nog steeds herstellende van de griep of wat het ook moge zijn.


vandaag deed mijn lichaam het eens niet wat ik wilde dus was veroordeeld aan mijn medicijnen ! Die vandaag dus ook totaal niet werkten. En ik ben zo eigenwijs dat ik er niet aan toe wilde geven wat zich uitte in opstandig zijn, Niks was goed alles wat (piep piep) jullie kennen me wel ! Vervloekte alles en nog wat.
En deed dingen die ik dan eigenlijk niet kan doen waar ik nu dus de tol voor betaal !
Vaak haat ik het of haat ik irriteer mij dan eraan dat ik niet gewoon als een 24 jarige mee kan draaien. Kreeg al een waarschuwing van mijn moeder ! Claud je hoeft jezelf niet te bewijzen dat je het kan !
Nou dus wel he of ja in mijn gedachten heb dat maar niet hardop uitgesproken :)

Mijn gedachten en lijf hebben vaak een gevecht samen ! Dat soms gewoon niet goed samen gaat oftewel ik geef er niet vaak aan toe ! En ik hoef eigenlijk totaal niks te bewijzen voor niemand ! Maar voor mijzelf dus wel ik test me dan tot hoever ik kan gaan ! Is vaak verkeerd dat ik in de middag vaak mezelf tegenkom en op de bank beland. Met overal een branderig gevoel en dan vooral in buik en ribben !

Zo heb ik ook maar netjes even de docent in gelicht dat ik mij nog niet 100 % vit voel. Maar het toch probeer om te komen ! Beste leerschool voor mij is van dag tot dag bekijken hoe t gaat hoeveel het lijf verdraag ! Mentaal is alles goed in orde dat bots dus zo vaak met het lijf.
Maar zo heb ik toch veel dingen geflikt die me vaak denk ik zelf niet anders waren gelukt ! 

Nog een week volhouden en dan hopelijk word t iets minder met alle prikkels ! Al durf ik niet alle hoop te geven eraan ! Bang voor teleurstelling ? dat zal het wellicht zijn ! 

Dus vandaag was het een dag met vecht en strijd ! En wat heb ik geleerd dat ik wat minder voor mezelf moet bewijzen lijkt soms wel een drang ofzo !

Nou op naar de dinsdag en die mag ook wel snel voorbij zijn dat Spike weer snel in orde is ! Dus duimen draaien... 

Deze wil ik toch wel even met jullie delen ! 

zondag 6 oktober 2013

Gedachtes




Gedachtes

Al de hele week gaat er al van alles door mijn hoofd heen ! Zo komt de behandeling steeds dichter bij en vraag me nu af doe ik er goed aan ?!? Ga ik er niet meer op achteruit ipv vooruit.
Maar zo is het ook niks, niks laten doen ik heb er paar gesprekken over gevoerd met familie en artsen.
Ze hebben nog geen concrete cijfers maar wat wel bekend is dat je er als het bij mij ook zou aanslaan 30 tot 40 % minder prikkels naar de hersenen krijgen. Dus ook minder pijn prikkels heb allerlei dingen overweegt en ook besproken ! En toch ga ik het doen het word een lange zit dit die dag ! Omdat het nu eenmaal veel voorbereiding voor nodig is. En ook tijdens de behandeling tijd nodig is. Daarom word de behandeling ook maar 4x per jaar gedaan !
Nu gaat er door mij heen wat als ik het vaker nodig heb als 4x want zoals ik hoorde word het ook niet vergoed als je meer nodig hebt ! Daar moet ik nog even wat meer onderzoek voor doen ! Ja sorry ik ben eenmaal een perfectionist !
Samen met mijn moeder en vader een goed gesprek over gehad en zeiden precies het zelfde als je het niet probeert weet je het niet ! Had je soms maar een knopje dat je soms gedachtes even uit kon zetten !
Dus we doen het toch ondanks beetje mijn twijfel nu de datum steeds dichterbij gaat komen !

Deze week ook weer een goed lesje geleerd over vriendschap. Zo kreeg ik een app met dat iemand een probleem had ! En ik hoorde al tijdje niks meer en zo stom als ik ben ik reageerde ook nog en hielp hij/zij ook nog ! Noem geen namen ;)
Maar ik werd er weer op gewezen Claudia let op ze gebruiken je alleen als ze die dag of week even niemand hebben ! Dat is geen vriendschap dat klopt maar ik ben weer zo iemand help iedereen en probeer ook zo goed mogelijk voor iemand te zijn wellicht komt dat omdat ik zo iets heb doe t nou maar anders is het weer niet goed ! Noem het altijd maar een goede dwang tik :)
En jawel hoor ik kwam weer op de koffie de zoveelste keer ! En ik word er steeds weer verdrietig van oké ik heb een grote mond, maar een klein hartje !!
Ik kwam erachter dat zij mij niet vroeg om wat dan ook ! Is helemaal niet erg maar zeg dan gewoon hoe of wat maar goed dat terzijde ! Gisteren kreeg ik weer zo app dacht uhm netjes gezegd nou ik reageer gewoon niet meer ! degene die me kennen zullen wel weten wat voor woord ik gebruik :)
Ik heb gewoon niet gereageerd en ja hoor toen kwam die en waarom zeg je niks en weet ik veel wat er niet allemaal voorbij kwam ! Ik denk nu zeg je ook gewoon hoe het zit, ook al stoot je ze daar dan mee voor het hoofd ! Ik had er geen zin meer in op zo manier behandeld te worden achter mijn rug om !
Toen kwam ik een quote tegen die heel toepasselijk was !
En zo is het ik behandel de mensen zoals ik ook graag zo willen behandeld worden ! Alleen gisteren had ik zo iets fuck it ik zeg het nu ook ! Dan maar een zogenaamde vriend/din minder ! Is maby niet leuk maar dit ook niet ! En gekste was ik voelde me ook beetje opgelucht en in mijn koppie ook !

Nu we aan een nieuwe week gaan beginnen staan er weer dingen op de planning ook mindere leuke dingen ! Helaas hoort dat er ook bij zo gaat S dinsdag onder roesje zodat we weten wat hem mankeert ! Ik doe alles voor dat beestje en in de hoop dat we hem zo goed mogelijk kunnen behandelen !

Ook nog een knoop doorgehakt ik ga het toch doen die extra lessen tot secateresse nemen ! ook al ben ik de dag erna helemaal gesloopt ! Mijn ziekte mag dan wel meespelen maar ik wil niet dat hij de overhand krijgt op gebied van mijn gedrevenheid tot omscholing ! Ik vind het veels te leuk om te stoppen.
Dus in november gaan we daar mee starten ! En dan hopelijk ook weer wat meer wijsheid :)

Hopen dat het snel goed komt met onze bull !









vrijdag 4 oktober 2013

Ups en Downs



Up en downs !

Het was een rare week met goede berichten en wat mindere berichten !
Het begon eigenlijk vorig weekend al. Was zo lamlendig en maar pijn in rechterbovenbuik !
Nu heb ik al heel wat jaren buikpijn ! Dacht dat hoort wel weer bij zo aanval die ik vaker heb.
Op zondagavond werd het alleen maar erger en spugen en misselijk ! Hield mijn medicatie niet binnen en zodra dat gebeurd eigenlijk meteen aan de bel trekken.
Ik dacht wellicht buikgriepje ofzo nou maandagochtend toch maar verstandig aan gedaan en ha gebeld !
En natuurlijk het waren weer die verklevingen die op de zoveel tijd extra ziek maken !

Gelukkig ging het langzaam weer beetje beter ! En kreeg deze week eindelijk goed nieuws de 16e oktober krijg ik eindelijk de behandeling waar toch wel beetje mijn hoop heb op gevestigd !
Nu durf ik ook weer niet teveel te hopen bang voor de teleurstelling die wellicht kan komen als het verwachte resultaat uit blijft !
Maar goed ben allang blij dat ze weer actie ondernemen ! Om toch nog iets te proberen !
En als dat niet helpt zal ik mij erbij moeten neer leggen dat ik dit levenslang heb ! wat ik toch al heb maar je hoopt toch dat het iets doet ! Of iets vinden dat wel goed werkt !

Afgelopen week ook paar leuke en moeilijke knopen door gehakt !
Zo ga ik toch de andere opleiding erbij proberen al is het maar 1 module per keer ! Wie niet waagt wie niet wint zeg ik maar.
Dan maar wat langer erover doen dan mijn lijf helemaal terroriseren ! Met extra druk of wat dan ook.
Als ik het niet doe krijg ik wellicht nog spijt van het niet proberen !

Zo heb ik ook maar weer een verwijzing gevraagd voor de diëtiste omdat ik nu weinig kan sporten. Maar ook meer aankom dan ik wil ! en ik zie jullie al denken ! Dan pas je je eet patroon aan dat is al gebeurd ! Alleen door bepaald medicijn krijg ik weleens eet buien en is niet altijd leuk ! Maar blij dat ik met haar ernaar kan gaan kijken wat we precies kunnen veranderen !
Zal ook wel emotionele dingen mee spelen !

Ben eigenlijk blij dat ik ook van bepaalde vrienden niks meer hoor ! Klinkt gek heb liever 2 goede vrienden als tien neppe ! Zo kwam ik er weer achter dat ik besodemietert word ! En ik ben iemand die altijd wel een 2e kans geeft. Maar een ezel stoot zich geen 3 keer aan dezelfde steen !
Doet zeker pijn maar leer ook wel weer nieuwe mensen kennen !

Fijn weekend lezers !

donderdag 19 september 2013

Spannend telefoontje !



Spannend telefoontje !




Afgelopen maandag was het zo ver ik was die dag precies 2 weken bezig met de capsaicine crème bezig !
Ik zou vandaag te horen krijgen of ik de behandeling zou krijgen die maar 4 x per jaar word gedaan ! Ik hoopte dat het een ja was !
Nadat ik eerst alles heb moeten opnoemen enzv hebben ze toch besloten dat ik in oktober de behandeling ga krijgen !
Kan niet zeggen hoe blij ik was klinkt beetje raar ! Maar als de crème goed zijn werkt doet verminderd nu al pijn prikkels nog niet helemaal maar ik heb minder prikkels naar mijn hersenen toe !

Dus korte uitleg behandeling : je word een uur lang verdoofd met lidocaïne hele huid gebied vanaf mijn buik word dan verdoofd waar de 3 grote littekens lopen !
Dan gaan er de peper pleisters op die zijn heftiger als de crème ! Die dringen nog dieper door de huidzenuwen van de littekens !
Al met al word het een lange zit die dag maar dat heb ik ervoor over als ik daarna wellicht 30 a 40 % 
Minder pijn prikkels heb en zo minder stevige pijnstillers nodig heb ben ik al gauw tevreden !

Oké ik zie er wel tegenop vooral de pijn van de pleisters omdat het een erger vuur gevoel is wat ik nu dan heb !
Maar daar slaan we ons wel doorheen tot nu toe heb ik voldoende afleiding.
Om het uit te zingen als de crème op de littekens zitten en de rest van de huid !
Dus dan moet dit denkelijk ook wel redelijk te doen zijn.

Verder zijn we weer begonnen met de studie en daar heb ik eigenlijk best veel zin in !
Ook omdat het mij nu even veel afleiding geef !
Maar ook omdat ik dan hopelijk als ik weer goed gekeurd word .
Dan dit werk kan doen ipv de kappersopleiding die ik deed !
Al is dat nog altijd het vak dat ik zo leuk vind/vond.
Maar in het leven moet je keuzes maken ook die niet leuk zijn ! Maar heb mij er bij neer gelegd dat ik die opleiding en werk niet meer kan doen !
En dan niet lang in die sleur blijven hangen ! en proberen beetje bij beetje vooruit te kijken !
En de studie die ik nu doe vind ik eigenlijk ook hartstikke leuk !
En als ik helemaal afgerond heb kan ik eventueel nog een vervolg opleiding eraan toe voegen 

Nu eerst de griep uit mijn lijf verjagen want die vilt me ! Merk dat ik flink zwakker er door word dan als ik voorheen griepje had ! 
Dus eraan toe geven in die tijd veel leren en huiswerk inhaalslag maken 

Zo weer up to dat 
Bye ;-)


zaterdag 14 september 2013

Kracht van twitter en facebook



Kracht van Twitter en Facebook

Ik plaatse vanavond een quote van het internet ! Het leuke van twitter is de reacties. Had niet gedacht dat ik op Twitter en Facebook zo reacties kreeg op dit !


Ik heb ooit eens een account aangemaakt toen ik in het ziekenhuis lag dacht ach wel handig voor familie en vrienden !
Dit groeide uit tot heleboel volgers en ook echte ja inmiddels vrienden kan ik na uhm ongeveer 2 jaar zeggen!
Een reactie vond ik wel erg mooi en leuk die kwam van meneer D 
 vooral de mensen/vrienden om je heen veranderen. jijzelf niet.
Dit klopt als een bus ! ik ben wel veranderd ben sneller volwassen moeten worden ! En ook moeten leren omgaan met vrienden die je laten stikken !
Maar door de kracht van Twitter en Facebook heb ik erg leuke mensen leren kennen ! Zo kan het dus ook.
Even terug naar de periode dat ik dit Twitter account aanmaakte dacht ach we zien wel waar het op uit loopt !
Ik heb er en nog steeds gelachen gejankt steun enzv kan wel zoveel dingen opnoemen !
Maar Twitter veranderd ook weleens in Gekletst Ruzie enzv !
Maak je eigen TL naar je zin en neem soms niet al te serieus wat ik er neer zet.
Op Facebook is toch weer iets persoonlijker omdat je daar meer kwijt kan dan in 140 tekens !
En dat gaat soms over in leuke privé berichten !

Bij deze dat weten de mensen zelf wel die mij kennen !
Leuk dat ik jullie mag leren kennen en veel fun beleef soms lach ik me half dood ! 
Zo gezellig kan het dus ook zijn !

O ja dat slotje is ervoor zo dat ik geen gezever krijg van familie dat was dus in begin wel zo !
En daar was ik klaar mee nu heb ik ze alleen nog op FB en dan bevalt goed zo !

Ik ga nog wel even door met Twitter en FB tot weer wat nieuws komt ;-) 


dinsdag 10 september 2013

Vervolg capsaïne créme



Vervolg van ander blog !

Ben nu dikke week en 2 dagen bezig met de capsaïne crème bezig !
In begin stond ik erg in de fik en jeuk enzv ! Maar nu ik er langer mee bezig ben kan ik toch wel zeggen dat de prikkels naar mijn hersenen al iets minder zijn .
Dit uit zich in minder extra pijnstilling heb nu dikke anderhalve week geen extra tramal hoeven te nemen !
Behalve gisteren had ik meer pijn dacht bij me zelf als dit zo gaat ben ik best tevreden ! Het uiteindelijke resultaat word pas na 6 weken helemaal zichtbaar !

Mag nu over de gehele buik smeren waar de littekens zitten ! En ook dit gaat best goed .
Al heb ik nu wel meer gespreid over de huid het hete gevoel en gewoon de branderigheid die door de littekens heen trekken ! Volgende week controle en dan hoor ik of ik hopelijk in aanmerking kom voor de andere behandeling. Ik durf er nog niet op te hopen ivm teleurstelling die we al vaak genoeg hebben gehad. En die steeds moeten verwerken ! Daarom kijk ik van dag tot dag hoe t gaat en houd t netjes bij !

Maar als ik zoals nu kan ik zeggen dat de huid zenuwen minder zeer doen ! Komt natuurlijk door het peper extract wat in de crème verwerkt zit !
Ik ben al tevreden zoals t nu gaat niet meer die extra misselijkheid door de extra pijnstilling !
Oké ik heb mijn pijn maar het lijkt minder hard te zijn voornamelijk denk ik dat de prikkels door het extract in de crème goed geblokkeerd worden ! Dus voor mij mag het wel zo doorgaan.
Alhoewel dat smeren soms ook niet alles is. Maar nemen we voor lief !

Vanavond weer begin van studie kijk er erg naar uit om weer te beginnen, En hopelijk over een tijdje mijn diploma te halen ! Ben nu al trots op de modules die ik behaald heb !
Dus back tot school vakantie is defentief om !
Ik hoop dat binnenkort of binnenkort over een tijdje weer te kunnen gaan werken ! Wil zo graag soms te graag en dan kom je soms voor teleurstelling te staan ! Omdat ik toen al gesolliciteerd had ! En toen werd afgekeurd wegens hb en die toestanden wat er een jaar geleden waren ! Nu een jaar verder zie ik het opzicht wel positief in om langzaam weer terug te gaan !
Ik zal wel hoop geduld moeten hebben ! En hopen dat de artsen zeggen oké je mag zoveel uurtjes werken in overleg met. Maar nu zal dat nog niet gebeuren dus vast houden aan mijn gedachtes en dromen !

Want afgekeurd zijn op je 25 is ook niet alles ! Of ben al langer afgekeurd maar toen nog niet definitief.
Heeft toen veel met mij gedaan en ook geestelijk ! kan nu wel zeggen dat ik het kan hebben . Al blijft het nooit leuk maar de hoop is er weer langzaam !






maandag 2 september 2013

Uitleg behandeling en van alles !



Uitleg behandeling en van alles wat er spookt !

Nou om maar te beginnen met vannacht ik werd om 01:00 uur badend in zweet wakker van de pijn prikkels die ik kreeg ! Dacht pak een extra tablet dan onderdruk ik de pijn dacht ik zo .
Weer terug naar bed gegaan met de gedachten van lekker door te slapen ! Nou niet dus om 01:45 zat ik weer beneden aan de o zo geliefde keukentafel die ik laatste tijd vaker zie dan mijn bed ! mocht nog 1 andere tablet die iets sterker is ! Die gepakt en maar op de bank gelegen in zulke houdingen dat ik dacht gut gut ben nog lenig !

Op begeven moment breekte ik van de pijn heb gejankt van de pijn ik stond gewoon letterlijk in vuur en vlam ! maar dan van de pijn ipv wat anders !
Mijn moeder kwam na beneden en vroeg wat is er aan de hand! Uitgelegd hoe en wat en toen toch besloten de EHBO te bellen ! wat ik liever niet doe ivm andere artsen die mijn geschiedenis niet weten !
Maar nu dacht ik F*ck t ik ga zo echt niet langer mee door lopen wil gewoon als ieder mens slapen !
Nou aan de lijn gekregen van de anesthesie en die zeiden moest me om 08:00 melden bij de spoed! dan was er iemand van het pijnteam beschikbaar !

Toen was het inmiddels 03:00 uur toen nog 5 uur te gaan voordat ik mij in het ziekenhuis kon melden !
Nou maar op mijn buik op de bank gelegen !
Tv maar aangeslingerd dat irriteerde mij zelfs .Kon gewoon niks verdragen of horen !
Mijn moeder kreeg arm mens een scheld tirnade van 10 min plus nog 10 min janken !
Hoorde der met mijn vader praten zij vinden het erger te zien dat dochter pijn lijd ! tuurlijk voor hun is dit niet leuk. Zelf weet je niet meer beter ! maar ontzettend blij met deze 2 toppers die mij goed helpen enzv
Plus de vrienden die mijn echte vrienden zijn heb ik veel steun aan !
Zoals Veronique Bryan Odette en Robin en Dick en nog meerdere ! maar dit zijn der die me echt door alles heen slepen ! toppers zijn jullie mag ook eens gezegd worden !

Nou toen was het 08:00 uur gemeld waar ik moest zijn ! even moeten wachten kon toch al vrij snel na binnen ! We starten nu een behandeling die maar 4x per jaar word uitgevoerd !
Het is een zalf waar rode peper extract in zit ! die moet ik smeren op het gebied van mijn litteken daaronder loopt de zenuw ! die willen ze proberen minder prikkels zo te laten doorkomen naar mijn hersenen ! als dit aanslaat met de mededeling dat je dit echt moet volhouden ! want sommige kunnen t niet volhouden door de hitte wat van de peper extract komt ! ik bedacht me dit word nog wat maar goed heb een hele hoge grens !
Deze zalf moet minimaal 5x per dag aangebracht worden ! dus 5x sta ik per dag letterlijk in de hens ;-| dat word nog wat ! als dit helpt dan word ik toegelaten voor de andere behandeling ! dan verdoven ze je maximaal een uur lang de zenuw en dan verder met zulke pleisters die dan nog beter hun werk kunnen doen !
Dus het word echt afwachten en duimen duimen dat dit voor mij een uitkomst is en gaat helpen !

Dus vingers crossed Y


maandag 19 augustus 2013

Raar weekend


Raar weekend !

Had vorige week best een redelijke week dacht mooi kan ik zo ook het weekend starten.
Nou dat bleek toch echter mooier gedacht ! had mij al voorgenomen lekker te gaan fietsen.
Want jawel heb groen licht van de orthopeed !
Weliswaar op een licht verzetje. Maar ik was allang blij dat het alleen vocht bleek te zijn in de knie.

De nacht op vrijdag naar zaterdag werd ik wakker badend in zweet mijn eerste uitdrukking was wat the fuck is er nu weer. Wilde opstaan maar was zo stijf als een plank! Denk o naarmate ik even loop en wat dingetjes doe zakt t wel af dat was om 04:00 uur. Daarna terug na bed met goede moed dat we nog even wat slaap kunnen pakken ! 06:30 vreemde pijn op nieuwe pijnplek dacht verdomme moet dat nou ?
Ja schijnbaar wel dacht het lijf rustig aangedaan en even wezen shoppen ja ook dat kan een mens met zenuwpijn :) Dacht ik ga eens niet overgeven aan mijn lijf ! Nou dat had ik toch maar beter wel kunnen doen.
Naarmate de dag vorderde kreeg ik meer last en werd er gewoon niet lekker van opstandig vloeken en geen hulp willen accepteren ! Alles zelf willen doen.. Ik heb het geweten lag einde van de middag ko op de bank

Zondag weer opgestaan als een stijve hark ! Weer met de goede moed dat het zou overgaan in de loop van de dag ! nu wel maar hulp geaccepteerd en maar niet eigenwijs doen.Had totaal nergens zin geen zin om naar buiten te gaan of wat dan ook ! dus maar verder aan de trui die ik voor goed doel aan het breien ben. Denk heerlijke afleiding en dat was het ook. Nood medicijn werkte dacht mooi dan kunnen we wat ondernemen. Even voetbal wezen kijken en kreeg daar weer flinke steken en leek wel of ik de hens stond. Werd er zelfs misselijk van dat heb ik zelden. weer rustig op de bank de enco tour maar bekeken.

Maandag 06:00 pijn niet te harden en ik ook niet ! met mezelf de afspraak gemaakt als het rond 08:00 niet beter is de pijnverpleegkundige bellen ! en vragen wat te doen welke stappen of medicijn tijden veranderen ! nou dat zullen we horen.. Al met al niet zo heel top weekend..
Kan geen kant op vandaag hopelijk hebben ze nog een plan van aanpak we zullen geduld moeten hebben....

maandag 12 augustus 2013

Muurtje doorbreken !


Muurtje doorbreken !!



Nu ik toch bezig ben met dingen te vertellen . Dan vertellen we nog iets meer over het muurtje van mij !
Mensen die mij kennen weten dat ik voor hun door de vuur en water doorga !
Het vervolg van dit blog gaat over de 2 eerdere bloggen die ik geplaatst hebt wat je zoal doormaakt als je onverwachts ziek word of gewoon iets anders doormaakt !

Ik heb tijdens mijn ziekte proces een muur en hele dikke muur rond mij gebouwd ! Dat wil zeggen dat ik heel weinig mensen toe liet in mijn omgeving ! Of zelf op zoek ging naar mensen die ik wilde leren kennen.
Hoe dat is gekomen heeft niet alleen met mijn ziekte proces gemaakt ! Ik zat op een prive college voor kapster te worden wat mijn passie was en nog wel beetje aanwezig is ! Ik ben daar voor honderden euro's opgelicht plus het gedoe van de studiefinanciering .

Ik lag in het ziekenhuis en ik wilde me afmelden voor school. Ik belde netjes om dat door te geven en kreeg opeens te horen ja maar wij zijn dicht ! huh hoe dicht ? Ja de heer x zal ik hem maar noemen. Heeft mensen opgelicht het bleek dus een creatieve oplichter te zijn. Het was zo creatief dat wij of ik helemaal niks heb gemerkt ! nou en nu dan ? ja u kunt aangifte tegen hem doen en u spullen terug komen halen alleen moet dat eerst via die en die geregeld worden ! tjee dacht ik hoe ga ik dat allemaal regelen ! Mijn ouders ingelicht die hadden ook zo iet huh hoe bedoel je. Ja zoals ik het zeg ! Dat terzijde dit heeft grotendeels bij mij wel er voor gezorgd dat ik bijna geen mens meer vertrouwde ! Of als iemand met mij om wilde gaan dat ik die gewoon niet helemaal vertrouwde of er iets achter zat enzo !

Nu zitten we in 2013 en ik moet zeggen mijn muur is nog niet helemaal doorbroken ! Heb wel weer veer vertrouwen in mensen en in mijn artsen ! Ook dat was weg omdat ik de ene tegenslag nog niet verwerkt had kregen we die nieuwe alweer !
Met veel praten en vooral voor mij fietsen en sporten kwam ik langzaam weer tot mijn vrolijke ik en betrouwbare mensen om mij heen. Werd ik steeds meer en meer gewoon mezelf bij mensen als steeds op mijn hoede te zijn !

Nu kan ik zeggen de muur is nu een heel klein muurtje met een restje beton..
Ik onderneem weer dingen. ik lach met mensen durf mijn echte vrienden weer te vertellen wat ik allemaal mee maakt ipv alles op te kroppen en alles zelf willen doen !
Oke dat laatste is er nog wel hoor ;-)

Maar merk dat ik gewoon weer mij zelf ben en ik kan je zeggen dat is heerlijk ! 
En tegenslagen die heb je nu toch eenmaal . Die kun je verwerken maar wat mensen je aanrichten in je ziel en vertrouwen dat heeft heel lang nodig voor het slijt en echt slijt.

Ben blij met mijn ouders die toch de zorg voor mij dragen met allerlei dingen ga ik niet verder even op in :-| en hele lieve vrienden die mij gewoon lekker laten stormen en razen als t moet 

Thnx lieve mensen als ik jullie allemaal met naam moet noemen zit ik vanavond nog op te noemen.
Maar de meesten weten het wel !!

zondag 11 augustus 2013

Littekens zitten niet altijd binnen in de ziel !


Littekens zitten niet altijd binnen in de ziel !


Gisteren kreeg ik het idee om nieuwe broeken en truitjes te kopen ! of ja het moest gewoon.
Eerst lekker bij vriendin mijn haren laten doen weer fijn in model laten knippen.
er was niks aan de hand tot dat ik de winkel in stapte gelukkig kent de eigenaresse me nu wel een beetje !
Laat ik zo zeggen ik haat kleding passen in een winkel ! Maar moest er nu aan geloven ivm knie .

Kwam het pashokjes uit en stond voor de spiegel en opeens trekt de verkoopster mijn broek goed en truitje en daar kwamen ze tevoorschijn mijn littekens op mijn buik !
Ik weet dat ik ze heb maar ik werd lijk wit had ze niet allemaal nog gezien of ja hoe zal ik het zeggen !
Ik heb ze al vaak gezien als ze niet helemaal dicht waren. Ik keek en ik bleef kijken en staren tot ik opeens door mijn moeder geroepen werd !

Ik zij mam zijn ze altijd al zo geweest ? Ja claudia alleen niet zo dik enzo.
Ik had het al geaccepteerd dat ze er zitten maar zo zie je ook weer niet !
Oké ze horen bij mij en ze zijn wat het is mooier worden ze niet . Ze vertellen wel een verhaal een verhaal wat ik doorgemaakt heb ! Het vormt je ook wel tot wie je bent . Mij zul je ook niet gauw in een zwembad zien, Vorig jaar wel gedaan maar wat werd ik aangestaard voelde me totaal niet meer op mijn gemak .

Nadat ik leuke outfit had gescoord en nog meer ! weer terug na huis en ja toen kwam alles vanaf begin tot einde wat er is geweest en gepasseerd is enzv.
Vandaag dacht ik fuck t het hoort bij mij en neem mij zoals ik ben !

Ik zal het moeten accepteren dat het niet meer mooier word dan het in princiepe al is mede te danken aan litteken correctie ! Ze waren ooit minder mooi .
Helaas meer kunnen ze er niet meer aan doen . Dus ik moet er mee leren leven dat het zo blijft !

Daarna een heel leuk gesprek op WA gehad ! waarom laat je het gewoon niet een tatoeage om heen laat zetten. En toen dacht ik dat is nog niet zo dom. Ben al tijdje over aan t denken om er een te nemen.Op een andere plek maar nu dacht ik waarom niet mijn buik gebruiken voor iets moois !

Maar goed ben ook ergens blij dat ik ze eens goed heb gezien !
Nu accepteren dat ze er zitten levenslang !
Maar ben niet de dame met o zo veel littekens ! Ben veel meer als dat !

En take t or ...

donderdag 8 augustus 2013

Vriendschap en mijn gedachtes



Vriendschap !




Wat is vriendschap ! iemand die er altijd voor je is en klaar staat. Maar ook gewoon dag en nacht kunt bellen en die er gewoon voor je is. 
En je laat uitspreken ! Ik kan zeggen tijdens mijn ziekte proces veel zogenaamde vrienden verloren ben. Ze maakten beloftes die ze niet waar konden maken. 
Met ja je kunt mij bellen en ik kom langs. En als je weer opgeknapt bent dan gaan we wat leuks doen ! Nou fuck it vergeet het maar (sorry voor scheldwoord )

Ik heb het op een manier beleefd van oké die laat niks meer horen moet ik dit dan wel als een echte vriendin zien ? nou nee. Dit was geen ware vriendin kwam er later achter dat ze zich mooier voor deed dan ze in werkelijk was !
Ik zeg altijd wees jezelf er zijn al zoveel anderen en volg je eigen pad ! Het is altijd wel goed of het komt wel op zijn pootjes terecht !
Maar met vallen en opstaan leer je toch heel veel over de mens ! De persoonlijkheid hun ware gezicht of gezicht met maskers !

Ik heb gewoon pech gehad dat ik ziek werd ! voorheen had ik een hele grote leuke en gezellige vriendengroep. Doet me nu nog weleens pijn dat ik er niks meer van gehoord heb ! Oké dan is dat zo je mag er om treuren maar niet te lang, zit niet in mijn karakter.

Ik heb een vriendinnetje dat goud waard is die kwam altijd naar het ziekenhuis met lekkers of gewoon om mij op te vrolijken na een operatie of zware pijnstillers. Haar boeide het niet of ik even in slaap viel of wat dan ook.
Bryan en Veronique heb ik in het revalidatiecentrum leren kennen ook 2 zulke top mensen. zijn zelf ziek en toch begrijp je elkaar dan beter. 
Je kunt toch dingen delen die meeste mensen niet snappen. Omdat zij gewoonweg niet in zo wereld leven !

Of om uit te leggen mijn wereld is ook niet altijd verdriet en pijn ! maar grotendeels bestaat het aan toegeven wat het lichaam wilt. Ik kan mij wel steeds blijven verzetten dat helpt gewoonweg niet. Omdat ik daar dan erg boos en gefrustreerd uit kom.
Toen ik nog niet ziek was ging ik ook gewoon naar school 3 dagen per week stage en in het weekend werken. en dan was het vrijdag en zaterdagavond op stap of gewoon leuke dingen doen ! zonder hoeven na te denken wat de dag erna zou zijn !!

Als ik nu iets wil ondernemen in het weekend gewoonweg een verjaardag te noemen ! dan begin ik al op donderdag met wat meer rust te nemen . En vrijdag pas ik mij helemaal aan zodat ik genoeg energie heb gespaard . Klinkt idioot ik weet het maar zo moet ik dat gewoonweg doen. Zodat ik de dag doorkom als ik ergens heen ga ! voorheen was het gewoon gaan met die banaan !

Ik wil gewoonweg zeggen ik heb 3 goede en echte pure mensen die ik echt tot mijn vrienden kan noemen ! dat is meer als genoeg en dan nog mensen leren kennen ! 
Ik ben echt niet eenzaam hoor. Ik moet gewoonweg wat meer nadenken bij de dingen die ik wil ondernemen of plannen ! Dat begrijpen vaak mensen niet en daarom hebben mij er denk ik ook veel laten vallen ! 

Ik ben blij dat ik mijzelf recht in de spiegel kan aankijken en kan zeggen ! ik ben blij met de mensen om mij heen ! en mijn echte vrienden zonder maskers !!
Dat is voor mij al heel veel waard !!

Wees jezelf er zijn al zoveel anderen. 




woensdag 7 augustus 2013

Boeken en mri !

Weer eens een nieuwe update !!


Gisteren was het zo ver ik moest met mijn dikke vocht op hopende knie naar de mri scan !
Ik kreeg weer herinneringen aan de mri scan toen ik heel ziek in ziekenhuis lag. Eigenlijk stom dat je op zulke momenten zo herenringen krijgt . Wellicht heb ik een gedeelte er nog niet van verwerkt dat bleek zo weer.
Maandagnacht heb ik schijnbaar in mijn slaap lopen gillen en kei hard geschreeuwd dat ik niet wilde enzv.
Heb mij toch maar aan het verwerkingsproces geworpen !
Dat betaald zich uit in vermoeidheid en nare dromen. Maar zal er doorheen moeten wil ik dat gene afsluiten.

Er zijn ook weer leuke dingen geweest zo kreeg ik via Veronique een mail met de vraag of dit ook wat voor mij was ! Een boek lezen dit keer de terug gekeerden.
Ik denk wie niet waagt wie niet wint ! Nu is zijn toch echt de topper in boeken lezen in 2 dagen :-)
Naar mijn gevoel kwam ik er eerst slecht in maar ligt aan mijn  concentratie . naarmate het boek vorderde werd het steeds interessanter !  Om door te lezen en blijft toch wel even hangen leven en dood !
Heb eigenlijk een top weekend gehad het weer was heerlijk. En bij mijn lieve peettante geweest die net zo gek is als ik ! Maar genoten .

Nu geduld hebben tot 15 augustus dan krijgen we de uitslag van de knie ! tot die tijd doen we het maar een beetje aan. Dus geen sport even, of lees ( wel geprobeerd heeft op mijn racefiets)
Heb nu wel een nieuwe uitdaging voor september een koers trui breien voor een goed doel !
Dat word een hele uitdaging omdat ik normaal niet op snel tempo hoeft te breien . Maar voor hun heb ik dit graag over.

Voor de rest is het eigenlijk best rustig oké ben met paar dingen bezig in mijn hoofd die mij bezig houden. Als ik die af heb zal het in mijn hoofd ook weer rustiger worden.
Tot nu toe onderwerp ik mij aan vragen en gevoelens. Bepaalde heb ik gewoon onderdruk omdat ik er niet aan toe gekomen was om het te verwerken. oftewel toen in die tijd was het de ene operatie nog niet voorbij was alweer een nieuwe ! en denk dat het nu pas begin te beseffen wat dat allemaal met mij maar ook met mijn naasten heeft gedaan !

Zo ben ik veel vrienden verloren maar ook veel nieuwe mensen leren kennen die mij acepteren zoals ik ben. En als ik een keertje nee zeg dan doen zij niet gemeen tegen mij. Met maar vorige week kon je wel daarheen gaan etc. Ja dan probeer ik het uit te leggen en dan meteen mijn verondschuldigen aan te bieden. Terwijl ik eigenlijk mij zelf niet naar anderen steeds hoeft te verondschuldigen .
Het vreet energie om dat steeds te doen ! Ben nu dus flink dingen aan het leren omdat ik voor iedereen klaar sta. maar ook steeds weer op de koffie kom. Met mijn goed bedoelde dingen die ik voor bepaalde mensen doe. weten mij dan alleen te vinden voor dat gene wat ze nodig hebben ! oké het kost dan wellicht een persoon maar als ik mij dan beter op het gemak voel . ga ik daarvoor dan kies ik daar bewust voor ! Zonder diegene te kwetsen

Dus ik zit in een leerproces van opstaan en vallen en weer opstaan !!
Maar kom er wel ...

woensdag 31 juli 2013

Berg op en af


Berg op en af !!

Mijn lijf kun je vergelijk met hoogte punt de berg en diepte punt het dal. Dat klinkt wel erg dramatisch
maar zo vergelijk ik mijn pijnen en dingen die ik mee maak.
Zo ben je boven bij de mont Ventoux en zo ben je weer beneden .
Het lijf schommelt heen en weer tussen pijn pieken die hoog zijn en de pijn die ik altijd heb en die ik redelijk kan verdragen ! gelukkig goede artsen in mijn ziekenhuis.

Nu viel gisteren een brief van een ziekenhuis op de mat waar ik 4 jaar geleden geopereerd ben ! zelfs 2 a 3 x daar. Nadat mijn pijn niet afzakte door verschillende operaties in dat ziekenhuis ik noem geen naam. In ieder geval zij waren bekend met het ACNES syndroom ! zeiden ze toen ze hebben mij geopereerd maar toen ik over pijn bleef klagen. Was het opeens gedaan met de vriendelijkheid na mij toe. ik ben een keer na huis gestuurd zonder dat de arts gekeken had. Ja hij had spoedgeval oke dat kan zeker natuurlijk. Maar iedere x vond ik wel raar op den duur ! afspraak weer gemaakt in dat ziekenhuis nou werd kei hard gezegd tegen mij sorry we hebben u geopereerd verder kunnen wij helemaal niks meer voor jou doen. Opeens werd ik vorig jaar gebeld rond kerst met de vraag hoe het met mij ging ik viel bijna van mijn stoel af. 
Het bleek een onderzoeker te zijn ik verteld hoe en wat heb mijn eigen artsen hoog gehouden die de rommel van daar heeft kunnen opruimen !

Ik had dat gedeelte al achter mij gelaten tot gisteren in een keer een brief op de mat viel denk huh ziekenhuis ben daar al niet meer in behandeling. Maak de brief open en toen viel mijn mond open van verbazing.
Dat er nu betere operatie resultaten zijn enzv ik had zoiets wat heb ik hier aan ! Voor mijn eigen lijf dan he !
Begrijp me niet verkeerd ben blij voor de mensen die van deze pijn afkomen het is letterlijk een hell als je continu pijn hebt. Zag dat zoveel procent baat had enzv.
Bij mij bleek dus dat mijn zenuwen zo beschadigd zijn door het opereren dat het niet meer te herstellen is !
Heb mij daar redelijk bij neer gelegd en beetje geaccepteerd totdat je zo brief onder je neus krijgt !
Dat riep bij mij weer emoties op hoe ik toen erbij zat enzv dat vertel ik nog wel eens een keer !
Had toen al netjes gezegd dat ik niet op de hoogte wil gehouden worden over het onderzoek.
Dat was goed dus ik was echt piss off tot ik die gisteren kreeg !
Het mooie was in de brief stond nog een rekening nummer. Ik ga dat dus niet steunen nu ik helemaal niet meer in die ziekte categorie thuis hoor !! dus kapot gescheurd de brief en weg gegooid ik wil dat achter mij laten. en vooruit kijken ook al heb ik iedere dag 24 uur per dag pijn. ik doe wat ik kan en maak mijn leven zo mooi zoals het kan met de dingen die mij lukken !

Dat was nog niet alles ! van de week bij orthopeed geweest kreeg ik daar ook weer slecht nieuws !
Lijkt wel of ik bezeten ben door de duivel die me steeds moet hebben :)
Nou bleek dat mijn meniscus wellicht helemaal kapot is ! Maar door het vocht konden ze niet goed de foto beoordelen ! Volgende week een mri scan en dan hoor ik meer moest wel rekening houden dat er een operatie in zat ! 

Ergste vind ik dat mijn fiets seizoen helemaal over is :( heb hem pas een jaar en de ellende die ik afgelopen jaar heb gehad ! Hielp mij het fietsen goed bij te verwerken alles los te laten en even te genieten nu helaas geen wielrennen voor mij !
Maar we maken er wel iets van om weer te kunnen fietsen als ik goedkeuring heb van de arts 
Tot die tijd houd ik mij maar beetje gedeisd !

Nu is het niet alleen maar kommer en kwel ! Heb ook weer hele mooie dingen meegemaakt afgelopen maand ! weer leuke lieve nieuwe mensen leren kennen ! 
En er liggen nog dingen in het verschiet !
Dus 

Met een lieve rustige groet tot volgende blog !

woensdag 10 juli 2013

Een dubbele dag !

Een dubbele dag !



Ik ging vandaag sinds ruim dik anderhalf jaar weer eens sporten ! Ik was vorige week al geweest voor een afspraak bij mijn fysiotherapeute.
Alles goed en wel vanochtend ben ik begonnen met eigenlijk oude schema het ging eigenlijk vrij lekker !
Alleen de been spier oefeningen deden zeer ! Ik had al een afspraak ervoor bij fysiotherapie ik dacht net als vorig jaar zal wel komen door verkeerde houding ! Nog niks aan de hand omdat ik toen nog niet wist wat ik nu wel weet.
Lekker op de loopband en fiets dat ging conditioneel wel goed voor mijn doen dan ! 

Toen sloeg het klokje half tien ik melde mij bij de fysiotherapeute en even alles besproken hoe en wat en hoe het nu lichamelijk met mijn buik en ribben ging !
Ik zei ook tegen haar zou je eens even naar mijn knie willen kijken hij is er dik en plop regelmatig soort klik gevoel kan ik het beter omschrijven ! 
Dat was geen probleem ze keer er naar of ik positief zou scoren aan meniscus pijn !
En jawel hoor ik scoorde alle punten plus nog de kruisband !
Ze schreef een verwijsbrief voor me om mee te geven aan mijn huisarts wat ze had bevonden.
Gelukkig kan ik er morgen al terecht dus dat is lekker snel !

Ik dacht echt stopt het nou nooit geloof dat ik voor het ongeluk soms geboren ben. Alles volgt zich op elkaar en daar baal ik nu wel even van hoor !
Ik plofte neer aan de bar van de sportschool met kop koffie en liet alles even passeren gelukkig zijn het leuke en goede mensen die bekwaam zijn met ieder mens wat daar sport !
Waar ik van baal is dat wellicht mijn wielren seizoen naar de vaantjes is ! 
Maar goed eerst morgen afwachten en duimen dat het wat anders is ook al scoorde ik positief ! Wil er nog niet helemaal vanuit gaan !

Gelukkig mag ik nu wel gewoon sporten alleen erg voorzichtig zijn met bepaalde bewegingen.
Ik was zo blij als een klein kind dat ik weer iets aan mijn conditie kan gaan doen en samen met begeleiding eraan kan werken ! Dat gaf mi wel weer een goede stimulans zodat ik toch nog iets kan doen wat ik graag doe !

Gelukkig kan ik wel fijn naar het wielrennen kijken ipv zelf nu op de fiets te stappen ! Is wel dubbel omdat ik zelf graag fiets maar het is even niet anders ! Hoop dat ik hierna toch wel iets meer geluk mag hebben aan mijn zijde !

Zo nu weer iedereen beetje bij geklept :)

vrijdag 5 juli 2013

Een hele week bijna gewacht op een telefoontje !!



Een week gewacht !!

De meeste die mijn kennen weten dat ik wachten zo haat he ! En vooral als het om mijn pijn en gezondheid is te doen.
Daar word ik gewoon kribbig van dat is dat ik slechte zin krijg en humeur gewoon niet leuk is !
Nu weet ik dat het erbij hoort maar als je veel pijn hebt heb je soms het geduld er gewoon niet meer voor!
Maar ik ben het vaak ook wel zelf ! Ik wacht vaak met bellen totdat het niet meer gaat.
En dan zit je met de gebakken peren. Nu belden ze gisteren eindelijk op de afgesproken tijd dat is ook weleens fijn dat ik geen hele dag hoef te wachten op telefoon !
Samen besproken hoe en wat en wat er is gebeurd afgelopen week !
Nou toen besloten om extra medicijn te pakken als de aanvallen niet onderdruk zo kunnen worden.
Dat houd in dat ik alleen zo tablet mag pakken als het dus totaal niet afzakt. Ondanks de standaard dosis op een dag.
Nu hopen dat dit werkt zoals we hebben afgesproken ! Dat het een tijdje wat kalmeert in mijn lijf en dingetjes kan doen die ik wil doen.

Nu moet ik wel zeggen dat ik goede pijn verpleegkundigen heb ze doen zich alle moeite om dingen te regelen die ze kunnen regelen ! Dat mag ook weleens gezegd worden.
Vannacht een hele rare droom gehad dat ze weer in mijn lijf aan het snijden waren. Denk dat het een flash back was ! Dat heb ik eens in de zoveel tijd dat ik die dromen heb dat ze aan het snijden zijn en dat daarna nog meer pijn heb !
Gelukkig dat ik er goed mee kan omgaan. En veel steun heb aan vrienden en bepaalde familie leden

En vooral mijn ouders ik ben 24 en eigenlijk hoor je of ja moeten is ook zo woord ! Al op jezelf te zitten .
Maar helaas dat zit er even niet in voor mij. Omdat ik in de ochtend als ik opsta weleens hulp nodig heb om rechtop te komen als het mijzelf niet lukt ! Soms voelt het of ik mijn ouders ermee belast. Laatst een fijn gesprek over gehad. Maar dat zijn dan even gedachtes die door mijn koppie schieten !
Samen met mijn moeder erover gepraat en gezegd wat ik dacht ! Wel fijn gesprek gevoerd en ik voel me niet belast voor hun momenteel !

Na 8 jaar kan ik wel zeggen ik heb mooie vrienden gekregen sinds ik chronische pijn heb ! En ook hele mooie dingen meegemaakt ! het is niet alleen maar kommer en kwel ! of hoe je t noemen wilt !
Kan mijn vrienden op paar vingers tellen ! Maakt dat nou wat uit nee want in je leven heb je alleen de echte vrienden nodig die er voor je zijn in goede tijden en slechte tijden ! lijkt wel de soap ;-)
Heb dingen kunnen doen die ik wellicht niet zou doen toen ik nog helemaal gezond was !
Er zijn dingen op mijn pad gekomen zoals een mooie opleiding ! die ik bijna heb afgerond ! maar wel al voor paar modules geslaagd ben ! en daar ben ik heel erg trots op !
Een ding zeg ik nog ! geniet van de mooie momenten op je dag en wees jezelf en puur jezelf !!

Een heel fijn weekend gewenst aan mijn lezers hier :)

donderdag 4 juli 2013

Wat nieuws te melden !



Weer een nieuwe update !

Afgelopen weekend had ik weer pijn aanvallen ! Dat wil zeggen dat ondanks de medicatie die ik standaard gebruik dan gewoon niet helpt !
Contact opgenomen met dienstdoende arts samen besloten om extra medicijn te pakken !
En wat denk je de zenuwen in mijn buik die beschadigd zijn ontspanden een beetje ! Waardoor mijn zenuwen onder de ribben doorlopen ook weer wat meer kramp vrij dus ontspande !

Alleen mocht het die dag gelukkig zou mijn pijn verpleegkundige terug bellen ! Dat is vandaag gebeurd samen besloten als ik die aanvallen heb en kan ze niet onderdrukken met andere houding dan het extra medicijn nemen !
Ik hoop dat dit dan ook goed zal werken. Al heb ik er soms een hard hoofd in.
Maar bij deze combinatie ben ik het wel mee eens. Nu alleen wachten als ze bellen dat gaat dat niet door.
Hoor ik niks dan mag ik dat noodmedicijn zelf bepalen hoe en wat ! alleen tijdens een aanval !

En voor de rest volgende week ga ik weer eens richting sportschool !In combinatie met fysiotherapie.
Wil toch weer graag wat aan mijn conditie en spier kracht doen ! Want die is flink afgenomen en dat merk ik wel ! En hopelijk weer snel op mijn race monster wat kilometertjes trappelen ;-)
Want dat is toch wel echt mijn favoriete sport ben meer een buitenmens als binnen ! 

En voor de rest de tour is begonnen en ik geniet eigenlijk van elke etappe tot nu toe !
Tv op stil en radio erbij aan is het toch wel spannender :)

Nu hopelijk een dat er een tijd voor mij is weg gelegd met wat minder pijn !
Maar dat kunnen we helaas niet zelf bepalen ! kon dat maar dan deed ik het meteen..
Maar goed wel blijven wel optimistisch ! ga niet bij de pakken neer zitten dat zit niet in mijn aard.
Ook al is het soms moeilijk als je zo een dag hebt als vandaag denk je ! pff wanneer word het wat stabieler !
Enige wat mij frustreert is dat ik niet alles kan doen wat een 24 jarige hoort te doen !
Maar probeer toch veel dingen uit ook al weer ik dat het de dag erna opbreekt in het lijf.\

Maar heey je leeft maa een keer en maak het je niet zo moeilijk met dingen !
Geniet van de kleine momenten die zijn er genoeg..
En daar kan ik heel erg van genieten,

Nou een geniet groet dan maar !!!