woensdag 31 oktober 2012

Yessssss

Yess ......

Denk dat de titel wel voor zich zelf spreek !. Toch begon de dag iets anders als ik gehoopt had ik heb dus vrijdag de blokkade gehad en helaas een hematoom aan die spuiten en lange naalden een flinke blauwe plek over gehouden en zwelling onder het litteken waar ik dus veel last van heb. Plus een griepje erbij ik dacht he verdomme excuus voor woord maar dan kan er ook nog wel bij.
Of griepje is groot woord gewoon verkouden en niet echt lekker voelen beetje rustig aan doen dacht ik tot ik de post in de bus zag vallen. De naam van de school stond op de enveloppe dus mijn hart maakte even overslagen en weet ik niet wat voor gek gevoel dacht al o jee als t maar goed nieuws is. Dat kon ik wel gebruiken en ik trek de enveloppe open en ja hoor ik mag de 20e november weer naar school en opleiding gaan volgen ik wilde een dansje en sprongetje maken maar helaas lees hierboven deed dat maar even niet. Wat ik wel gedaan heb en dat was zo heerlijk kei hard maar dan ook maar kei hard door het huis YESS geroepen en dat deed zo goed. Vooral wat ik voor deze opleiding heb moeten doen vechten voor een plekje om te kunnen leren het heeft me letterlijk en figuurlijk bloed zweet en tranen gekost om daar tussen te komen.
En ben zo trots op mij zelf dat het me geluk is met doorzettingsvermogen en in mij zelf geloven dus als je iets wilt geloof in je zelf !! dan kom je er .
Ik heb er paar harde woorden voor moeten laten vloeien en moeten preken om dit voor me kaar te krijgen dus de schreeuw was van opluchting trots en ook verdriet dat ik mijn opleiding die ik zelf zo leuk vond vind ja dubbel niet kan afmaken. Wegens lichamelijk te zwaar is denk dat daar nu ook een einde is gekomen aan dat hoofdstuk en heeft me gisteren veel tranen gekost om dat af te kunnen sluiten en vooruit te gaan denken . En dingen accepteren dat het eenmaal niet anders is zo heb ik ook uiteindelijk mijn littekens geaccepteerd . En dat was nog veel heftiger dan het hoofdstuk studie af te sluiten ik heb er anders heen leren kijken en ook positief leren kijken naar de littekens ze horen nu bij me en hoe en wat en dat was zwaar. Maar ben blij dat ik het gedaan heb en nu vooruit kan oke helemaal accepteren dat zal toch nooit gaan maar leren hoe en wat dat wel. 
Dus ik ga nu met een nieuw hoofdstuk beginnen nieuwe opleiding en hopen dat het lukt zoals ik ervoor geknokt heb om dat te kunnen doen 
Dus Yesssssss en ik schreeuw het nog eens ...
en wens jullie een fijne avond  

vrijdag 26 oktober 2012

De prik dag





De dag van de blokkade met prikjes..,.,.............

Vandaag was het zover mocht mij om iets na 11 uur melden in ziekenhuis voor de operatiekamer waar de blokade gaat plaats vinden. Het viel mij op dat het gelukkig niet druk is volgens mij dacht mijn moeder het zelfde ze keek me aan en en knikte en ik zei nog het schiet goed op geloof ik of hij ligt op schema. Eindelijk gemeld en ondertussen kennen ze mij daar wel ik weet hoe t werk plaat genomen in de wachtruimte met van die lekkere ziekenhuis koffie (lees slappe zooi) 
Naar zo 15 minuten gewacht te hebben en met nog iemand gekletst te hebben die ook al tijd lang ziek was. Werd ik na binnen geroepen nu al dacht ik maar dacht bij mij zelf beter nu als dat ik nog langer moet wachten. U weet hoe het gaat het mevrouw ja mevrouw zeik ik ik weet hoe t in zijn werk gaat. Even wachten en toen ging de deur naar de operatiekamer open het is er nog altijd erg koud en kill en er bekruipt mij altijd een raar gevoel in mijn buik.  Denk dat het komt dat ik afgelopen jaren de operatiekamer zo vaak heb gezien dat ik het liever meid en laat t ook net deze operatiekamer zijn waar mijn littekens gecorrigeerd zijn dacht nog hmm toeval bestaat niet . Omdat ik ze langzaam accepteer dat ze er zitten en gewoon bij mij horen maar nog steeds niet goed kan omgaan als er iemand er iets over zegt !
Neem plaats mevrouw zij de arts dacht bij mij zelf ja neem plaats hoe en wat o ja liggen . 2 artsen en nog iemand liep er rond ik moest aangeven waar de pijn zat gelukkig inmiddels ben ik er goed en precies in geworden dat het zich rond een plek afspeelt en aan de andere kant ook dus dat ging vrij soepeltjes . Heeft u een heup prothese wat heb ik nee meneer heb ik niet oke dan gaan we beginnen . Er ging van alles door mijn hoofd op  die operatiekamer en op dat bed eindelijk zaten de naalden erin en kon de stroom erop ja ik weet en u leest het goed .
na zo 8 minuten zo gelegen te hebben werd er nog iets ingespoten en wat normaal geen pijn deed deed nu hartstikke zeer. Ik zei nog gho wat doet dit pijn dan zaten we goed zij de arts nou nou denk ik beetje meelevender  mag ook ;) .
Zo dat was hem dan mevrouw na nog wat gepraat te hebben over hoe en wat moet ik binnen 8 weken weer terug. En dan horen hoe en wat en ik hoop met heel mijn hart dat deze blokkade mij  ook weer 3 maanden redelijk pijnvrij houdt of bedoel met pijnvrij de scherpe kantjes van de pijn haalt we zullen t gaan zien.
Eenmaal thuis was ik zo moe dat ik ben gaan liggen werd wakker en ik voel o jezus zeg heb overal pijn en ik voel en kijk alles bont en blauw ach dat trekt wel weg en ja ik wist dat het deze paar dagen meer pijn gaat doen . En dat het daarna moet gaan werken dus ben benieuwd en spannend tegelijk 
Zo dit hebben we weer achter de rug en hopelijk doet t zijn werk!!! 

woensdag 24 oktober 2012

Hoofd leeg maken





Hoofd leeg maken op een herfstdag ......


Mijn hoofd was vol erg vol al 2 dagen het liep over van de ideeën dingen die ik wil gaan doen en de vrijdag deze week. 
Om maar te beginnen met piekeren ik ben al zolang aan het wachten op nieuws van de opleiding en nee nog steeds niks gehoord. 
Het duurt nu erg lang dat ik zo iets heb zal ik morgen eens bellen nee denk ik die zullen ook wel vakantie gehad hebben en die wachten tot na de vakantie.
Dus bedacht ik me ik wacht gewoon tot volgende week woensdag dan hebben ze nog een weekje de tijd wat ja de eerste les is al in november !! dus heb zo iets ik wil wel van te voren van alles weten en vragen stellen over allerlei dingen .
Dan nog veel creatieve ideen die in mijn hoofd borrelen zoals de meeste weten ben ik crea bea dus weer een paar ontwerpen gemaakt en laten checken bij iemand . En die vond ze mooi ik had al zo iets o nee die worden afgekeurd maar dat is denk ik dat kleine stemmetje in mijn hoofd die dat denkt . Terwijl het meestal goed is dus binnenkort kunnen jullie weer een nieuw ontwerp van een sjaal of wanten zien of zelfs een muts wie zal t zeggen !
En dan nog een paar vragen die ik aan mijzelf heb gesteld en doelen of ik ze al bereikt hebt en wat ik nog wil gaan bereiken .
De eerste 3 doelen zijn bereikt voor mij en daar ben ik zeer tevreden mee dat mij dat al gelukt is dat is verminderen medicijnen dat is gelukt , meer bewegen ook dat is nu aan de gang en kan ik eigenlijk  ook al een beetje van mijn lijstje schrappen ! en dan nog het anderen doel mensen toch wat meer vertrouwen geven ondanks dat mijn vertrouwen de laatste paar jaren erg beschadigt is ook dat is wel half gelukt. Dat kan eigenlijk nog beter en daar werk ik ook oke een beetje wantrouwen dat zal je toch altijd over blijven houden.
En dan komende vrijdag naar lang wachten krijg ik dan eindelijk de zenuw blokkade waar ik nu al erg nerveus voor ben ook al word het de 8e keer maar toch het doet toch altijd zeer. 
En het is altijd spannend dat ze de goede zenuw hebben en dat ze t kunnen vinden waar ze moeten aanprikken dus ik duim en hoop dat ze het in een keer kunnen aanprikken en dat ik weer voor 3 maanden redelijk dragen pijn ervoor terug krijg dan kan ik dus weer meer ondernemen.
Nu kan dat niet echt vanwege dat ik erg moe en en veel pijn nu heb dus ben blij als het allemaal weer achter de rug is 
En vandaag dacht ik ik pak lekker de hond en ga een heerlijk stuk lopen lekker even frisse neus halen en ontspannen en hoofd leeg maken.
En dingen laten passeren en van mooie uitzicht genieten 

Onderweg kwam ik toevallig een bankje tegen ik heb daar zeker wel even gezeten en de hond kon tevens even op adem komen.
Maar dat heeft mij erg goed gedaan gewoon even niks en gewoon even genieten en tevens relativeren en alles laten passeren en zo kreeg ik toch ook weer een nieuw creatief idee wat ik maar meteen even heb opgeslagen in mijn hoofd en erna bij thuiskomst heb uitgewerkt.
Maar deze dag heeft mij gewoon goed gedaan en ook dingen weer laten inzien.

zondag 21 oktober 2012

Weekendje race fietsen



Weekendje fietsen .....

Vrijdag dacht ik het word dit weekend mooi weer temperaturen rond de 20 graden ik dacht bij mezelf van dit weekend misschien de laatste keer dat we met goed weer kunnen gaan fietsen.
Gisteren had ik zo iets o ik heb veel pijn maar ondanks dat ben ik toch op de fiets gestapt ik had zo iets ik laat me niet kisten door de dagelijkse pijn. Dan zou ik niks meer kunnen doen kwa sport.
Zo gezegd zo gedaan op de fiets gestapt straat uitgereden en wat was het heerlijk niet te koud niet heel warm een fijne temperatuur s'middags en eenmaal getrapt te hebben zakte pijn af en genoot ik van de dingen om mij heen t schakelen viel weer even tegen verschakelde mij een paar keer.
Maar zo 10 kilometer had ik een fijn gevoel erover .
Vandaag zondagochtend was het erg mistig eerst maar eens stevig ontbijt dacht ik bij me zelf en dan kijk ik wel of ik vandaag ook nog op de fiets stap . En ja wel rond uurtje of tien ben ik weer de straat uitgereden richting Valkenburg en toen de sibbergrubbe op jezus wat viel me dat  tegen t zag eruit van o dat fiets ik wel even maar t was me toch wat steiler  als verwacht 

Maar eenmaal boven dacht ik he dan maar langzamer maar ik had een top gevoel .En leuke is je komt onderweg zo mooie dingen tegen en leuke mensen was bij een clubje een stukje mee gefietst en wat gekwebbeld ook daar kwamen we aan de praat over de zaak Armstrong en rabobank. Wel leuk om met een groep mee te gaan maar ik fiets toch liever op mijn eigen tempo.
Leuk om het een keer te ervaren met zo clubje mee te gaan maar voor mij nog even niet fiets voorlopig wel alleen .
Ben op mooie plekjes geweest en ja ik weet het ik woon er maar dan kom je niet zo vaak langs de plekken als je er niet hoeft te zijn dus even op een bankje gezeten mij liga opgegeten en even genoten van mooie landschap .

En toen weer richting huis gefietst maar ik ben blij dat ik zo 23 kilometer vandaag gefietst hebt en met gisteren 10 erbij ik ben tevreden.
Wellicht was dit t laatste weekend met mooi weer voor mij ook de eerste x ervaring met lange afstanden in de mist te fietsen maar ook dat heeft zijn charme 
maar ik heb een voldaan gevoel en daar gaat het om en genoten 
met een fiets groet wens ik u een fijne avond 



dinsdag 16 oktober 2012

Stroom storing !


Stroomstoring .........


Vanochtend  zaten wij anderhalf uur zonder stroom. We stonden op alles ging goed verwarming aangezet en licht aan en in een keer pats. 
Alles viel uit ik dacht a toch niet weer problemen in die meterkast zaklamp gepakt en gaan kijken maar nee niks te zien !. Toen was het eigenlijk al vrij snel duidelijk in de straat brandde er ook geen verlichting zal wel weer een storing zijn.
Enexis gebeld en jawel hoor een kabel breuk om 6:45 uur beter tijdstip kun je niet bedenken.
Nou dan maar de kaarsjes aan dikke kaarsen bij elkaar gezocht. Ach t was best gezellig hoor maar t werd koud en kouder en duurde maar dat het buiten wat lichter werd .
En ja dan nog t probleem koffie maken waar was de filter als je al zolang een senseo apparaat hebt dan ben je t wel goed gewend dus op jacht naar een filter en losse koffie bingo die hadden we binnen 10 min gevonden maar o wat was dat lang geleden.
Maar zo zie je toch wel hoe goed we het gewend zijn stroom vanzelf spreken water warmte enzv en als het dan eens anderhalf uur niks heb dan vloek je toch wel. Ach dacht ik we zullen het er het beste van maken en opzicht was het weer eens wat anders als normaal maar dacht bij mezelf als het maar niet langer duurt dan paar minuten uur verder nog niks .
De buurman bleek ook niks te hebben en andere kant ook niet dus eerste reactie was hebben we niet betaald o nee dat gaat automatisch gelukkig .
Zie je hoe je t gewend bent en dat alles automatisch gaat klik licht aan hop radio aan en ipad enzv gelukkig had ik me iphone opgeladen en kon ik al snel via twitter lezen dat het om redelijk groot gebied ging
Maar gelukkig rond 9:10 deed alles het weer en kon iedereen zich gaan wassen koffie drinken en wasjes draaien enzv
Hopelijk was dit de laatste keer geweest dit was de 2e keer alleen duurde deze langer maar goed het was een anderhalf uur en alles was goed verlopen en goed op de hoogte van alles behalve de gemeente kan in zo situatie wel iets vriendelijker handelen als meteen beetje raar te reageren maar ach 

met een licht groet 

zaterdag 13 oktober 2012

alp d'huez


IK heb een droom kijk maar naar t plaatje......

Ik heb een droom ik hoop over een jaar of 2 de alp d' huez op te fietsen. En waarom is dat een droom het is jullie denk ik niet ontgaan dat ik van wielrennen houd. Maar zo een 8 jaar geleden ben ik zelf chronisch ziek geworden ik deed toen al aan sport team sport en ook mtb . Maar helaas in die 8 jaar heeft dat even stil gestaan in die tijd. Dus nu heb ik mezelf een doel gesteld om een keer de alp d'huez op te gaan fietsen. Ik weet dat er veel voorbereiding in gaat zitten en tijd en weet ik niet wat allemaal maar ik heb t er wel voor over. Ik zou het een mooie uitdaging vinden en een mooi doel en ik hoop dat me dat gaat lukken. Ik hoef niet als een snelle gek die berg op te gaan maar wil gewoon voor mij kijken hoever kan ik de grens verleggen . Alleen moet ik nu gaan kijken hoe ik dat ga aanpakken wil er toch wel wat hulp bij krijgen en niet verkeerde voorbereiding gelukkig hebben we tegenwoordig internet daar kun je ook al veel op vinden. Dus als je dit zou lezen en je hebt ervaring en je kunt mij bijvoorbeeld helpen laat dan een berichtje hier achter. 
Want het lijkt mij echt gaaf en als die droom zou uitkomen waar ik ook echt op hoop en ook voor ga al zal t langer duren dan die 2 jaar maar ooit ga ik hem eens op fietsen.
Want ik hoor van vele die er al een zijn geweest dat het gewoon zo mooi is om te doen reacties zijn meestal van kippenvel tot traan en pijn en lach en gezelligheid.
Dus ik ga me eens rond oriënteren en wellicht dat jullie hier nog meer er over gaan lezen hier als t me gaat lukken tenminste ik hoop t echt  

met een mooie groet 



woensdag 10 oktober 2012

omzwaai naar wat nieuws






Omzwaai naar  wat nieuws .........     

Vorige week heb ik besloten om me weer eens te oriënteren op opleiding gebied . Dat bleek nog een hele klus te zijn er waren genoeg dingen die ik erg leuk vind om te doen. Maar wat lichamelijk te zwaar is nu vind ik een kantoorbaan niet echt iets voor mij . Ik moet met mensen bezig zijn of in ieder geval ze kunnen helpen of gewoon even mee te kunnen babbelen,
Nu heb ik vorige week gekozen voor de opleiding telefoniste  receptioniste dan ben je ook met mensen bezig en je kunt er verschillende kanten mee op van hotel tot callcenter bijvoorbeeld .
Maar eerst maar eens kijken of t allemaal gaat lukken met de inschrijvingen en dat we nog kunnen starten dit jaar en anders ja anders heb ik helaas pech ik juich niet meer te hard maar ben al tevreden dat ik mag inschrijven dat zegt voor nu voldoende.
Dus alles bij elkaar zoeken hoe en wat en dan hopen dat we in november al kunnen starten dat zou erg fijn zijn dat zou een mooi verjaardagscadeau zijn  

liefs en tot het volgende blog 

dinsdag 9 oktober 2012

ik & muziek







Ik en muziek.......

Denk dat iedereen wel van muziek houd ongeacht welk soort van nederlands tot salsa enzv. Muziek maakt mensen vrolijk , verdrietig eigenlijk maakt het heel veel gevoel los of je krijgt er juist heel veel energie van onder het sporten. Ik ben er nog meer van gaan houden tijdens mijn revalidatie en eenzame avonden in het kamertje van het ziekenhuis of de slapeloze nachten . Leek net of de muziek dan nog harder binnenkwam of ja ik weet het wel zeker ! Nu luister ik ook wel heel uitgebreid ja zelfs nederlanstalig komt er soms voorbij van trance dance house rock en noem het maar op .
Heerlijk je kunt je er in verdiepen maar of ik kan me juist nog beter concentreren met muziek zoals tijdens studie of als iemand me vraagt een project af te maken dan heb ik altijd wel de iphone hoofdtelefoon op of de kleine boxjes bij me staan. Gewoon omdat ik dan lekker doorwerk en gewoon niet heel snel afgeleid raakt. Zelfs als ik ga sporten heb ik van die stevige nummers bij me dat geeft me een boost om het uiterste als ik al op de pijngrens zit nog even tikje extra te geven !
Tijdens mijn revalidatie en ziekenhuis opnames en slapenloze nachten heb ik de verschillende soorten muziek nog meer ontdekt. Van een mooi solo nummer tot gewoon pure akoestische muziek tot een stevig rock nummer. Ik kon der mee in slaap vallen maar ook als ik s'avonds alleen op me ziekenhuiskamer was en ik had pijn of verdriet kon ik er helemaal in weg zakken in de muziek en viel er dan zo mee in slaap. De verpleging heeft vaak mijn hoofdtelefoon moeten afzetten geloof ik !
Maar ieder mens heeft zo zijn muziek keuze en dat is het mooiste en leukste zo ontdek ik weer via via die muziekstijl of nou dat ene bandje of gewoon iets heel anders van salsa tot nieuwe dansmuziek
Muziek verbind veel mensen je kunt er altijd wel over spreken maar ook heen kijken als een mooi dans esamble een stuk opvoert of gewoon staat dance of latin of wat dan ook .
Ik sta met muziek op en ga er mee slapen ik raak er heerlijk ontspannen van of juist als ik boos ben raak ik er rustig van en kan ik de situatie overdenken of hoe en wat .
Daarom om deze redenen wat in de blog staan is een deel van waarom ik van muziek houd 
met een muzikale groet 


zondag 7 oktober 2012

iets anders !


Afgelopen dagen kwam het steeds meer bij me op dat ik meer van sport buiten houdt natuurlijk ik fiets graag op ja amateur niveau laat ik t daar bij houden of beter gezegd beginneling .
Ik sport nog in een sportschool vooral voor krachttraining maar ging steeds meer met tegenzin terwijl ik buiten ook dingen kan gebruiken voor kracht op te doen. en ja met gewichtseis thuis.
Dus heb ik besloten om voorlopig toch maar mijn sportschool abonnement op te zeggen ook vanwege dat ik het erg duur is geworden. Oke ik snap personeel en alles moet ook betaald worden:) maar sloeg toch wel door bepaalde dingen dan.
En ik dacht waarom niet lekker na buiten a het is nog goed voor mijn weerstand en B gezellig met iemand mee te gaan wat ik vaker tegen kom onderweg C ik kan bepaalde trapjes en obstakels ook gebruiken voor een uitdaging en grenzen te verleggen. Begrijp me niet verkeerd ik ben uitstekend begeleid geworden maar iedere dag het zelfde te zien en te doen terwijl er buiten afwisselend weer is lucht kleuren en seizoenen.
Dus vandaar mijn besluit al heb ik voorlopig nog even rust vanwege 2 blessures die eerst netjes laten genezen en dan langzaam opbouwen weer . En dan weer langzaam beginnen met een oude hobby hardlopen wat ik al tijdje niet meer gedaan heb en van het voorjaar natuurlijk weer op me racemonster lekkere lange tochtjes maken al ben ik wel nog een beginneling kwa lange afstanden dus ook dat bouwen we langzaam op met een mooi schema van a tot z .
En wellicht nog een oude hobby dansen ja ik zie jullie al lachen ik deed aan dansen eigenlijk alle stijlen vond ik wel leuk en toen kwam zumba der nog bij das meer ja of in ieder geval ik word er erg vrolijk van van dansen. Denk doordat het komt dat mijn moeder het ook graag deed en wellicht ben ik daardoor besmet geraakt met het dans virus
En dan komen der nog spannende tijden aan als alleen een omslag kwa beweging zo komt er de blokkade aan waar ik naar uitkijkt dan kan ik enigzins weer bewegen zonder pijn of wat dan ook.
De cursus die ik graag wil gaan volgen en natuurlijk werken dat staat ook echt bovenaan mijn lijstje heb een lange tijd niet mogen werken. Ik kan je zeggen als ik vandaag nog kan gaan doe ik het meteen
Al zal het de eerste paar weekjes maar een paar uurtjes zijn maar dat maakt me helemaal niks uit ik wil graag en waar een wil is is een weg .. Dus dat gaat me ook wel lukken en misschien in combinatie met de cursus receptioniste telefoniste
Ik kijk ernaar uit en hoop dat het uwv me nu eindelijk laat beginnen ondanks me chronische ziekte ! wil ik zo normaal mogelijk leven lijden oke normaal ja wat is normaal iedereen heeft wel eens iets oke ik zal meer rekening met dingen moeten houden maar daar kunnen we met trucs en tips denk ik wel ver in komen dus het word nog spannende maanden of alles wat ik hier schrijf ook in orde gaat komen
Dus houd deze blog site maar in de gaten
voor nu wens ik jullie nog een mooie zondagavond


donderdag 4 oktober 2012

Knokken voor een plekje



Knokken voor een plekje ,.,.,............

Ja de titel zegt eigenlijk al genoeg ik moest knokken voor een plekje. Ik kreeg vanmorgen groen licht om langzaam een opleiding te volgen ondanks de pijn die ik heb wil ik toch nog graag een diploma halen maar dat is makkelijker gezegd als gedaan.
Belde met het college wat hier ook lessen in de omgeving geeft helaas ik was te oud ja u leest het goed ik ben te oud voor een volledige dag opleiding dus ik stond wel even met mijn mond vol tanden.
En ik zeg je dat heb ik niet snel ! Ik zeg pardon ja u hoort het goed ik zeg niemand is te oud om te leren . ja voor deze opleiding wel en ik zeg wat mag dan wel leek wel of ik moest bedelen om meer informatie uit die vrouw te krijgen kon der wel door de telefoon wurgen . Dacht ik moet nu rustig blijven en blijven ademhalen voor het mis gaat en toen kwam ze met het idee een avondopleiding te volgen ik zo a daar ben ik dus niet te oud voor. 
Nu blijkt dat ik erg moest vechten om moeite te doen om informatie uit haar te krijgen en dat is niet alleen met dit maar ook met werkgevers zodra ze horen dat je chronisch ziek bent knijpen ze hem dus ik krijg daardoor het gevoel dat ik nog harder moet vechten voor een plekje zoals iedereen hem verdiend.
Nu hou ik gelukkig wel van een uitdaging en pit maar we zullen het zien 
Dus weer afwachten 


woensdag 3 oktober 2012

zenuwblokade rug en buik



Zenuwblokade rug en buik .......

Vandaag was het een spannende althans voor mij wel ook al heb ik vaak ben de tel kwijt geraakt deze zenuwblokades gehad. Het blijft iedere keer spannend om te horen of je er weer eentje krijgt en welke en hoe en wat. 
Om het een beetje uit te leggen wat een zenuwblokade is ze prikken met een naald tussen de wervel in mijn geval wervel en buik en dan spuiten ze of iets in of zoals bij mij ook nog het geval is met stroom en verhitting. En dit moet dat een pijnstillend of zoals de naam al zegt een blokkade opleveren in de zenuw dan komt het er op neer dat er een soort schotje tussen zit zo leg ik het maar altijd uit !.
Maar vandaag zou ik dan telefoon krijgen van mijn behandelde pijnbestrijder het liet even op zich  wachten des te spannender werd het begon me toch echt af te vragen van zou het wel doorgaan of niet doorgaan. 
Uit eindelijk ging de telefoon en het went nooit schrik iedere keer weer na alles uitgelegd te hebben en het plan van aanpak word ik dan toch weer behandeld er viel een zucht van verlichting ook al heb ik er maar 4 maanden baat bij het zijn toch 4 maanden waar de pijn minder scherp aanvoelt en is .
Nu wachten op de brief dat we kunnen gaan hopelijk duurt dat niet al te lang en kan het vlotjes verlopen en hopen op weer een goede behandeling die hopelijk ook weer werkt !
dus nog even geduld voor we kunnen gaan maar ben allang blij dat dit er is en ook een beetje verlichting geeft.
Zodat je ook weer dingen kunt ondernemen zoals weer eens een avond bioscoop of gewoon weer eens lekker lang een fietstocht te maken 
voor nu een fijne avond allemaal liefsss c 

dinsdag 2 oktober 2012

je ziet het niet maar het is er wel !



Je ziet het niet maar het is er wel 

Vandaag kwam ik weer in een situatie terecht dat ik moest uitleggen waarom ik s'middags rust  je kunt toch wel hele dag volhouden . Nee helaas dat gaat niet zei ik nog ik dacht o waar ben ik weer mee bezig om weer te gaan uitleggen hoe en wat en op t einde toch weer boosheid te voelen voor het onbegrip dat er is . Toen was er het vraagteken bij diegene van ja maar ik zie niks aan je nee dat klopt zei ik je ziet ook niks aan mij en als je me niet kent denk je dat ik helemaal fit en energie heb om een hele dag door te kunnen zonder een uurtje plat te gaan.
Ik was langzaam alweer van binnen aan het koken de temperatuur liep op tot standje kokend . Dat gebeurd niet gauw bij mij althans je krijgt mij niet gauw boos .
Maar nu ging het wel erg ver en waarom ik dat en zus niet deed ik had op een begeven moment zo iets ik ga hier niet meer verder mee en kapte het gesprek netjes af maar ja je kent het wel het bleef doorgaan, Totdat ik ontplofte en zij wat er was en mankeerde o sorry was niet zo bedoeld o nee lekker laat zeg dat je dat niet zo bedoelde.
Nu kan ik met deze situaties steeds beter omgaan maar af en toe zijn er van die momenten dat ik zo iets heb van houd dan je mond als ik al paar keer gezegd heb hoe en wat er mankeert blijf dat er niet steeds op doorgaan voor degene wat wat heeft is dat niet altijd prettig nu praat ik der wel open over maar er zijn ook mensen die er liever niet over spreken dat moet je ook kunnen respecteren.
Wat ik wil zeggen pas soms op met wat je zegt tegen iemand ook al zie je niks aan iemand dat wil niet zeggen dat diegene niks heeft of heeft meegemaakt en als je dan iets zegt wat je toch dan niet zo bedoeld dat kan verkeerd over komen of als kwetsend beschouwd worden ,
Nu zie je inderdaad niks aan mij zien ja littekens dat is alles en ja mijn houding oke ik kan niet alles doen wat een gezond iemand wel aan kan maar dat wil niet zeggen dat ik niks kan.
Ik zal er misschien wat harder voor moeten werken maar dat maakt mij niks uit ik knok voor ieder plekje of werkplek of wat dan ook . 
Maar let gewoon soms op wat je tegen iemand zegt dat scheelt soms al een hele hoop tuurlijk mag je zeggen waarom als dat maar op een fatsoenlijke manier is en  niet met al een oordeel over diegene .
Dan krijg je van mij ook gewoon een net antwoord op je vraag en waarom dat is 

Dus ook al zie je niks oordeel nooit te snel want je weet nooit wat achter de mens schuilt !

liefs C 

maandag 1 oktober 2012

tatoeage !

Tatoeage .,......


Ik zit al een tijdje te denken om een tatoeage te nemen en met de volgende reden. Ik heb door diverse  operaties aan de buik niet zo mooie littekens overgehouden zeg maar liever gezegd lelijk. 
Daarom al een jaartje of 2 zitten wikken en wegen en natuurlijk de voors en tegens ik heb het op een plek waar niemand het ziet en daar doe ik het ook niet voor het is iets van mij en iets wat wellicht door een goede tatoeerder op mijn buik tot een mooi resultaat gebracht kan worden.
Dus zijn we nu bezig met het een en ander aan t bekijken een goede en hygiënische tatoeage zaak of het goed kan met mijn littekens dat laatste bleek geen probleem te zijn om dat ze tegenwoordig ook medische tatoeages doen. Na veel na gevraagd te hebben ben ik er nog steeds niet helemaal zeker van en heb ik besloten om het nog een tijde uit te stellen het loopt niet weg.
Het is geen plakplaatje dat je opplakt en daarna weer verwijderd onder de douche ! 
En in de tijd dat ik me kan bedenken kan ik zelf nog wat mooi uitwerken en aanpassen hoe ik het wil hebben, Kijk de littekens horen bij mij maar iedere keer als ik ze zie in de spiegel denk ik van o het kan ook zus of zo ,
Ik schaam me der absoluut niet voor ook niet als ik ga zwemmen ja ik word aangestaard en zeg dan van je kunt ook even vragen of wil je ze aanraken dan is het bekijks meestal al weer verdwenen .
Ik vind het zelf vooral vervelend als er heen gestaard word want mooi word het noot en of ik ooit een tatoeage neem we zullen het zien tot die tijd kan ik zelf nog wat ontwerpjes maken . 
Ik vind als je het doet moet je er voor de volle 100 % achter staan en momenteel ben ik dat nog niet ik zweef nog wat heen en weer. 
Maar dat gaat wel goed komen eerst andere dingen in orde krijgen voor we deze knoop en beslissing doorhakken . Maar ze zijn prachtig als ze bij een goed iemand gezet zijn dus voorlopig kijk ik nog wel even !

liefs ,,,,,,,,,,,