vrijdag 29 november 2013

Heftig weekje en leerzaam !!



Een heftige week en leerzaam !!

Wat voor mij erg leerzaam was de situatie vrienden om het zo maar te zeggen ! ik had nog 5 echte goede vrienden nu -1 ! 
Ik appte haar noem maar geen namen :) en het was gewoon een leuk gesprek in begin ! En daarna kreeg ik de rillingen ervan. Ze zij van alles bespaar t jullie !! 
Maar t kwam er op neer dat we eigenlijk zover als mogelijk is geen vrienden meer zijn ! 
Ben er erg door boos,verdrietig. van geweest ! Gewoon op de manier hoe en waarom ? Als ik nu iets verkeerds had gedaan dan kon ik het nog wel begrijpen. Dan heb je de kans om het uit te leggen of om over te praten . 
Maar nu stond ik letterlijk en figuurlijk met mijn mond vol tanden ! 
Ik was daardoor ontzettend boos op mijzelf lichaam etc ! Achteraf nu we bijna week verder zijn en goed gesprek heb gevoerd met vriend en moeders. Weet ik dat zij mijn steun en leuke dingen niet meer waar zijn.
Time to say good bye tegen haar. Heeft me heel erg aan t twijfelen gebracht !
Ben ik wel goed voor iedereen doe ik het goed moet ik iets veranderen ? allemaal vragen die mijn hoofd gepasseerd zijn. en veel los gemaakt hebben ! Ik weet nu echt met hand op mijn hart wie mijn steun en lachen etc verdiend ! Zij is het niet waar om meer over te treuren !!

Mijn lijf tsja wat zal ik er over zeggen. Op dit moment laat het me gewoon even in de steek.
De infectie is nog steeds niet weg, en kost ontzettend veel energie ! 
Dat ik gewoon in de ochtend al gas moet terug nemen ! Dat ik denk lijk wel een oud wijf dat steeds stapje terug en stapje vooruit doet ! Vandaag kwam ik iemand tegen die ik wel goed ken gho ben je weer opgeknapt uh moet ik een ticket aanvragen om naar buiten te mogen ! Mag toch zeker wel eff met de hond na buiten. Je ziet niks aan me dat maakt t soms zo hard dat mensen je dingen zeg dat je denkt what the fack 
Waar haal je t lef vandaan om zo over mij en denkelijk dan ook wel over anderen zo te oordelen ! Ik dacht wacht eff dit laat ik niet over mij heen gaan ! Trok mijn mond open en tot verbazing van diegene !
Denk dat ze de boodschap wel begrepen heeft ;-) 

Hopelijk keert gauw weer de rust terug hier en in t lijf van me ;-) 
Tot volgende blog !!  

dinsdag 26 november 2013

Een week geleden !

Een week geleden

Vorige week zat ik nu verslagen aan tafel rond dit tijdstip !
Nu een week later kan ik er al beter mee omgaan moet ik zeggen. met ups en downs kruipen we weer omhoog.
En komen der weer mooie doelen op me pad ondanks dat ik niet meer te helpen ben !

Zo start ik donderdag met Zk wat ik nooit gedacht had om mee verder te gaan !
Kan wel bij de pakken neer gaan zitten maar heeft geen nut, word je niet beter van doorgaan tot bepaalde limiet wel ! Grenzen verleggen en verkennen daar ben ik nu nog steeds mee bezig.
Het gaat me wel lukken ondanks dat t lijf vaak kreupel is. Zullen we toch aan een toekomst moeten bouwen met pijn . En graag met werk al zit dat er nu even niet in maar goed dat komt over een tijd wel weer !

Even terug na week geleden ! Als je te horen krijgt dat je uitbehandeld bent dringt dat niet 123 tot je door. de klap kwam pas later ! uitte zich in vermoeidheid en alles wat zeer kon doen deed zeer ! Nu werd ik gelukkig wel weer ingeloot voor de Qutenza behandeling in januari ! Dus helemaal uitbehandeld ook weer niet. Het gaf mij gewoon even klap in het gezicht. Ook nog steeds aan het verwerken ach we komen der wel . heeft even zij tijd nodig !

2 jaar geleden de laatste operatie gehad ! als ik wist wat er aan zat te komen had ik het nooit laten doen ! Is omdat je nu weet wat voor effect het heeft gehad. Maar andere kant ik dacht bij elke operatie oké maby is de pijn dan weg of gedeeltelijk weg ! nou dus fucking niet he ! Word er iedere dag mee geconfronteerd in de spiegel in de kleding ! je ziet iedere dag ieder moment waar ze mij geopereerd hebben ! heb wel platische chirurgie gehad voor de littekens ! Maar helaas zijn ze daar snel mee gestopt omdat ze niet mooi genezen ! Nu 2 dagen geleden scheurde het ander litteken op wellicht weer ergens gestoten ! Want heb totaal rechts geen gevoel tot in onderbuik ! dus te laat gemerkt !

Maar ti's niet alleen maar kommer en kwel hoor heb er ook veel voor terug gekregen klinkt raar ! ik doe nu een opleiding waar ik 3 jaar geleden aan gedacht zou hebben dat me nu allemaal lukte ! Ben er ontzettend trots op wat ik nu al bereikt hebt en behaald heb ! Alleen zou ik zo graag nog voor mijn rijbewijs willen gaan. maar helaas word nog niet goed gekeurd ivm Opiumwet :) das wel jammer maar wellicht komt dat ook wel weer. later doel voor de toekomst !

Trouwens zoek je nog een orginele muts of sjaal meld je leuk voor sinterklaas of onder den boom ;-)
voor mij weer een uitdaging om een leuke creatie te maken ;-) duss...



zaterdag 23 november 2013

Goede start !!


Goede start !

Vanochtend zaten we al weer eens op de huisartsen post ! In begin van de ziekte van mij zat ik er compleet wekelijks ! Kreeg weer die verdomde flash backs ! Pa zegt heey wat is er a niks alles komt weer na boven hiero ! maar gelukkig zaten we er nu niet voor andere dingen !
Maar jawel ik heb dus weer een blaasontsteking te pakken ! Gisteren al urine gebracht bij huisarts maar bleek geen blaasontsteking te hebben .
Vannacht was een hel om jawel u leest goed om de 5 minuten kreeg het toilet een bezoekje van me ! Zag trouwens dat de latex borstel er weer eens doorheen moet (dat terzijde :) )
Ik werd gewoon knetter van de branderigheid en en de rugpijn heb wel een hoge pijngrens ! maar dit dit was echt niet top ! maar goed !

Gisteren moest ik me melden bij het UWV nou ja ik had al zo mijn betrekkingen en mening erover ! Ik werd geroepen moest zo dompetig kamertje na binnen ! En toen begon het vragen uurtje of ja 15 min .
Hoe gaat t met u ! Denk in me eigen zie je dat niet ! O nee klopt  zie je inderdaad ook niet ! Daarna weer de hele medische rampetampe dossier door gelopen ! Dingen die ik al zo vaak verteld heb denk man lees je eens een beetje in ! Slikt u nog medicijnen uhm ja duh ! alles op tafel gemieterd zozo das niet niks ! Nee meneer de pijn die ik heb is ook niet niks ! Na nog vragen doorlopen te hebben stond ik weer buiten ! Dacht bij mijn eigen kon dit ook niet in Maastricht stukken dichter bij !

Met mijn gewicht gaat t de goede kant op helemaal gewend aan de nieuwe eet stijl ! Vraagt wel enorme discipline omdat er wel overal waar je langs komt lekkere dingen te verkrijgen zijn !
Merk aan mezelf dat ik niet meer zoveel zoete trek heb in de avond ! Dus gaat de goede kant op ermee. Ik heb bewust geen weegschaal in huis. Ik wil niet steeds denken verdomme weer niet veel eraf etcetra !
Ja ik heb overgewicht ! Voel ik me slecht nee ja op dat andere na dan. Maar nu gewoon doorzetten heb zelf ervoor hulp gevraagd dus stap A is genomen Stap B volgt ook nog wel snel !

Het was mij het weekje wel hier vanaf dinsdag tot vandaag ! alleen maar shit en nog eens shit. En dan vragen mensen aan mij hoe kun jij zo optimistisch blijven ! Nou ben ook niet altijd positief hoor heb ook zo mijn dagen ! Maar wat heb je eraan om steeds te blijven hangen in een spiraal niks. En het houd mij op de been de positiviteit en de humor doen mij goed.
Langzaam doelen maken voor de verdere tijd ! Maar een voor een en stap voor stap .
Ik ben eenmaal wat beperkter niet in mijn hersen pan maar gewoon kwa lijf !

Neem mij maar zoals ik ben !!!

woensdag 20 november 2013

Een dag met een doorslag en klap in gezicht !



Een rare dag !

Gisteren moest ik mij melden op de pijnpoli, ik had al een heel raar gevoel in de nacht gekregen en uur van te voren heel raar gevoel in onderbuik !
En helaas kwam het gevoel uit niet in positieve zin !
Ik ben helaas niet meer behandelbaar voor mijn ribben ! De zenuwpijn red ik het met de Qutenza behandeling lees blog terug dan weet je waar ik het over heb .

Ik had gelukkig mijn moeder bij mij die altijd mee gaat naar de belangrijke afspraken ! En ook zij had een heel rare knoop in der maag !
We werden naar binnen geroepen eerst gezegd hoe t ging en hoe t ervoor stond !
En toen kwam de klap of klap ik had het al zien aankomen paar weken geleden ! Maar als ze dan uitspreken dat je niet meer te behandelen bent is toch echt een klap in het gezicht !

We stonden op en eerste wat ik zei was wat nu mam /?
Moet ik levenslang zo leven ik heb gewoon levenslang gekregen door die domme galblaas wat me dit allemaal geflikt heeft ! Ga er niet teveel over vertellen dat is gebeurd en kan helaas niet terug gedraaid worden ! Kon dat soms maar eens even de tijd terug draaien ! Mam keek me aan en zei ik denk van wel en ik barstte in snikken uit en interesseerde me geen reet dat er mensen naar mij keken ! Dat boeide me totaal niet ik moest het laten gaan verdriet laten passeren ik kon wel schreeuwen tot ze kilometers ver konden horen !

Nadat ik weer wat gekalmeerd was taxi gebeld en naar huis wilde zo snel weg weg uit ziekenhuis weg van de witte jassen die ik in de 8 jaar gezien hebben en veel ellende van gehad heb ! Wat vannacht de revue passeerde ! Ik denk dat ik de namen wel mag noemen waar ik heel erg goed mee gepraat heb en me ook opgepept hebben en me laten uit razen dank jullie wel Dick, Odette, Veronique en Bryan ! bedankt dat ik mijn last even mocht delen en bespreken !

Ergste kwam nog ik moest het pap nu helemaal zeker vertellen ! Vorige keer waren ze nog positief en konden ze nog iets doen ! Maar helaas niet voor mijn ribben . Pap was ook verslagen en kon niks meer uitbrengen ! ben van afleiding boosheid woede gaan haken is momenteel even goede afleiding !
Stond vanochtend op en dacht jezus lijk wel overreden door een vrachtauto ! was gesloopt en dag moest nog begonnen ! logisch is het

Nu nieuwe doelen gemaakt die ik wil gaan waarmaken ! En mij wel moet gaan lukken op mijn eigen tempo zal ik er toch iets moois van moeten maken willen we iets bereiken ! door alle operatie's heb ik toen niet veel aan school kunnen doen ! dus nu volle bak er tegen aan ! en ook dit een plekje geven en accepteren met vallen en opstaan !

liefs,,,,


maandag 18 november 2013

Dingen die door het hoofd malen !


Dingen die door je hoofd gaan 

Afgelopen 2 weken zat ik niet echt lekker in mijn vel , wat meerdere oorzaken heeft gehad en voor gezorgd heeft. Zo twijfelde ik aan mijn lijf dat me de afgelopen week weer terug gefloten heeft ! En niet echt deed wat ik wilde .
Zo worstelde ik met dingen en gedachtes over vrienden , medische dingen, en ik twijfelde vooral even aan mezelf. 
Ik wil zo graag dingen doen maar momenteel lukte ze niet echt ! Nu het hoofd weer rustig is langzaam dingen weer op pakken ! 
Zo wil ik weer graag gaan sporten maar ik weet of ja zal aan mij liggen dan word de aandacht weer gevestigd op mijn buik ! De littekens zijn zo dik je ziet ze gewoon zitten in shirt ! Eigenlijk moet ik er gewoon schijt aan hebben ! En dat heb ik meestal ook wel maar omdat ik nu wissel met gewicht enzo. 
Ben je toch iets onzekerder doe er alles aan om terug te gaan naar het gewicht waar ik hoor te zijn ! Krijg ik het gevoel dat ik me schaam, en verschuil me dan achter mij glimlach ! Dan merken ze meestal niks denk ik dan ? maar of dat zo is ! Heb mensen en vrienden die er gewoon doorheen prikken . En dat is ook erg fijn wil ik er niks over zeggen is het ook goed. wil ik er wel wat over zeggen luisteren ze en veroordelen me niet. nemen mij zoals ik ben !

Maar gaat helaas niet zo snel als ik dacht ! Dus dat is een van de redenen waarom ik dacht pff ik laat al dingen staan. Eet nu weer meer vezels omdat ik te weinig vezels binnen kreeg at verkeerd brood ! \nu helemaal op donker roggebrood enzv ! Hoop de 5e december dan ook echt iets kwijt te zijn ! Ben al blij dat ik de stap genomen heb ! En ben wakker geschud ik schrok echt toen ik er stond dacht dit kan niet waar zijn ik te zwaar ? nee dat kan echt niet ! Maar toch echt wel nadat ik wakker geschud ben radicaal weer alles veranderd en lijf is nu weer gewend aan ander eet patroon regelmatiger eten lukt nu goed ! deed dat normaal ook maar dan gewoon hup hup snel snel ! 

Ben vaak positief maar afgelopen week was dat potje even leeg. Baalde van alles enzv gelukkig baal ik niet snel . Maar soms moet het om weer inzichten te krijgen waar je staat, waar je naar toe wilt, en wat je wilt bereiken ! Gelukkig wel geslaagd ondanks de handel opiaten in mijn lijf toch weer geflikt ! Nu een nieuwe uitdaging aan gaan de 28e starten we met Zakelijk Nederlands. Gelukkig de meeste mensen die in de les zitten ken mij en weten waarom ik soms afwezig ben. Soms ga ik door en bereik ik een grens en dan barst ie dan denk ik verdomme claud je moet leren luisteren na t lijf ! Maar word er ook keer op keer sterker van !

En nog een nieuwe uitdaging myboshi mutsen maken ;-) en een erg goede afleiding voor mij ! Dus als je een muts zoek die origineel is dan meld je maar :-) 
En vind het heerlijk om te doen kan daar mijn ei wel in kwijt om zo maar eff te noemen !




Morgen weer spannend weer terug naar de pijnpoli kom er nu al 8 jaar en blijft iedere keer spannend !
Dus vingers crossed 




woensdag 13 november 2013

Een Update

Een nieuwe update !!

Is weer even geleden dat ik weer wat geschreven heb ;-)
Vandaag precies 4 weken geleden kreeg ik de Cutenza behandeling onder de naam peper behandeling !
Gisteren kreeg ik telefoon van de pijnverpleegkundige , hoe het met mij gaat lichamelijk en een cijfer te geven over de littekens waar de behandeling heeft plaatsgevonden ! Voor de behandeling was dat een 8-9.
Het is nu terug gebracht na een 6 !

Nu vragen jullie je af waarom ik dan wel nog pijn heb ! Nou ik ben  in de buurt van de ribben geopereerd !
En die zullen chronische pijnlijk blijven helaas !
Maar ben al blij dat ik positief op de peperbehandeling reageert . Gelukkig mag in mij weer in januari weer melden voor de Qutenza behandeling . en hopelijk kunnen we de pijn nog meer terug brengen naar een 5 !

Vorige week helaas ook met mijn knie in ziekenhuis geweest al een paar keer geweest ervoor ! Nu hebben ze een ontstekingsremmer erin gespoten ! en over een maand terug komen ! Als dat niet geholpen heeft dan staat er me een operatie te wachten. Nemen ze biopten om te kijken of het iets met reuma te maken heeft enzv ! Daar sta ik eerlijk gezegd niet op te wachten dat dat er nog eens bij moet komen.

Heb gisteren mijn examen afgelegd en geslaagd dat is alweer in de pocket ! Voor mij kost dat veel energie en dan krijg je van bepaalde mensen te horen je kunt wel na school en in de middag lig je op de bank !
Uh waar bemoei je mee ! ze weten niet dat ik er gewoon goed uitzie maar nu na avond school kapot moe ben en niet veel puff heb ! maar toch zullen we door moeten. Ben blij dat ik kan zeggen ondanks me ziekte dat ik goed leef en mijn school zo goed mogelijk probeer te doen ! Het is soms een zwaar maar daar prikken we dan maar doorheen, mijn hoofd laten hangen zo steek ik niet in elkaar ! Ik hou namelijk van een uitdaging en die probeer ik voor mij zelf zo goed mogelijk te ondergaan met veel plezier en soms met een gezicht dat scheef en boos staat ;-)

Tot de volgende update !!

zaterdag 2 november 2013

Een rare week !


Een rare week !!

Nu ik dit schrijf op deze zaterdagavond gaat er van alles door me hoofd heen ! Heb donderdag het gesprek gehad bij de diëtiste voor mijn gewicht duhh wat ga je er anders doen ! Na eerst wat kennisgemaakt te hebben ! En wat verteld over de medicijnen enzv
Toen was het moment van de waarheid ik moest op die verdomde weegschaal gaan staan waar ik al hele paar jaar een hekel aan heb !
Nou ik schrok en trok wit weg ! weegde  93,5
Grotendeels door de zooi in de medicijnen en ook door eet patroon !
Nu gaan we dat aanpakken maar man man wat is dat moeilijk lijf is al helemaal verstoord door medicijnen enzv.

Nu 2 weken de tijd om of op gewicht te blijven of iets kwijt te zijn. Het mag gelukkig op mijn eigen tempo zijn. Maar wel met goede begeleiding en dat is fijn ~!
Nu volgende week donderdag terug naar de orthopeed eindelijk want die knie lijkt wel op een voetbal !
Hopelijk trekken ze het vocht eruit want dit is gewoon shit !
Dinsdag terug controle voor mijn zenuwpijn in mijn benen de medicijnen slaan aan ! minder pijn maar nog steeds een spelden prik gevoel !

Zit nu te denken aan jaar geleden wat toen allemaal gebeurd is en hoe ver ik nu ben gekomen ! Aanstaande maandag worden we alweer 25 ! Vier het klein met familie en die echte vrienden wat zeiden ik ben er steeds voor je enzv heb ze gevraagd maar geen respons gehad ! dan komen ze maar niet dan weet ik wel waar ik sta. En dat is eigenlijk niet leuk maar het is niet anders. Ik vind het goed zo voor hun 10 nieuwe !

Ook nog goed nieuwe de Qutenza peper behandeling slaat aan heb minder pijn in littekens en minder zenuwprikkels dus dat gaat mooi de goede kant op/ Mag ook weleens meezitten na alle ellende die ik over me heen heb gehad ! met frisse blik vooruit
Hopelijk kan ik weer snel mijn sporten oppakken ben van plan om rollerbank aan te schaffen voor de racefiets ! is wel fijn als ik niet richting sportschool kan !

op naar de nieuwe week !
Fijn weekend allen