maandag 19 augustus 2013

Raar weekend


Raar weekend !

Had vorige week best een redelijke week dacht mooi kan ik zo ook het weekend starten.
Nou dat bleek toch echter mooier gedacht ! had mij al voorgenomen lekker te gaan fietsen.
Want jawel heb groen licht van de orthopeed !
Weliswaar op een licht verzetje. Maar ik was allang blij dat het alleen vocht bleek te zijn in de knie.

De nacht op vrijdag naar zaterdag werd ik wakker badend in zweet mijn eerste uitdrukking was wat the fuck is er nu weer. Wilde opstaan maar was zo stijf als een plank! Denk o naarmate ik even loop en wat dingetjes doe zakt t wel af dat was om 04:00 uur. Daarna terug na bed met goede moed dat we nog even wat slaap kunnen pakken ! 06:30 vreemde pijn op nieuwe pijnplek dacht verdomme moet dat nou ?
Ja schijnbaar wel dacht het lijf rustig aangedaan en even wezen shoppen ja ook dat kan een mens met zenuwpijn :) Dacht ik ga eens niet overgeven aan mijn lijf ! Nou dat had ik toch maar beter wel kunnen doen.
Naarmate de dag vorderde kreeg ik meer last en werd er gewoon niet lekker van opstandig vloeken en geen hulp willen accepteren ! Alles zelf willen doen.. Ik heb het geweten lag einde van de middag ko op de bank

Zondag weer opgestaan als een stijve hark ! Weer met de goede moed dat het zou overgaan in de loop van de dag ! nu wel maar hulp geaccepteerd en maar niet eigenwijs doen.Had totaal nergens zin geen zin om naar buiten te gaan of wat dan ook ! dus maar verder aan de trui die ik voor goed doel aan het breien ben. Denk heerlijke afleiding en dat was het ook. Nood medicijn werkte dacht mooi dan kunnen we wat ondernemen. Even voetbal wezen kijken en kreeg daar weer flinke steken en leek wel of ik de hens stond. Werd er zelfs misselijk van dat heb ik zelden. weer rustig op de bank de enco tour maar bekeken.

Maandag 06:00 pijn niet te harden en ik ook niet ! met mezelf de afspraak gemaakt als het rond 08:00 niet beter is de pijnverpleegkundige bellen ! en vragen wat te doen welke stappen of medicijn tijden veranderen ! nou dat zullen we horen.. Al met al niet zo heel top weekend..
Kan geen kant op vandaag hopelijk hebben ze nog een plan van aanpak we zullen geduld moeten hebben....

maandag 12 augustus 2013

Muurtje doorbreken !


Muurtje doorbreken !!



Nu ik toch bezig ben met dingen te vertellen . Dan vertellen we nog iets meer over het muurtje van mij !
Mensen die mij kennen weten dat ik voor hun door de vuur en water doorga !
Het vervolg van dit blog gaat over de 2 eerdere bloggen die ik geplaatst hebt wat je zoal doormaakt als je onverwachts ziek word of gewoon iets anders doormaakt !

Ik heb tijdens mijn ziekte proces een muur en hele dikke muur rond mij gebouwd ! Dat wil zeggen dat ik heel weinig mensen toe liet in mijn omgeving ! Of zelf op zoek ging naar mensen die ik wilde leren kennen.
Hoe dat is gekomen heeft niet alleen met mijn ziekte proces gemaakt ! Ik zat op een prive college voor kapster te worden wat mijn passie was en nog wel beetje aanwezig is ! Ik ben daar voor honderden euro's opgelicht plus het gedoe van de studiefinanciering .

Ik lag in het ziekenhuis en ik wilde me afmelden voor school. Ik belde netjes om dat door te geven en kreeg opeens te horen ja maar wij zijn dicht ! huh hoe dicht ? Ja de heer x zal ik hem maar noemen. Heeft mensen opgelicht het bleek dus een creatieve oplichter te zijn. Het was zo creatief dat wij of ik helemaal niks heb gemerkt ! nou en nu dan ? ja u kunt aangifte tegen hem doen en u spullen terug komen halen alleen moet dat eerst via die en die geregeld worden ! tjee dacht ik hoe ga ik dat allemaal regelen ! Mijn ouders ingelicht die hadden ook zo iet huh hoe bedoel je. Ja zoals ik het zeg ! Dat terzijde dit heeft grotendeels bij mij wel er voor gezorgd dat ik bijna geen mens meer vertrouwde ! Of als iemand met mij om wilde gaan dat ik die gewoon niet helemaal vertrouwde of er iets achter zat enzo !

Nu zitten we in 2013 en ik moet zeggen mijn muur is nog niet helemaal doorbroken ! Heb wel weer veer vertrouwen in mensen en in mijn artsen ! Ook dat was weg omdat ik de ene tegenslag nog niet verwerkt had kregen we die nieuwe alweer !
Met veel praten en vooral voor mij fietsen en sporten kwam ik langzaam weer tot mijn vrolijke ik en betrouwbare mensen om mij heen. Werd ik steeds meer en meer gewoon mezelf bij mensen als steeds op mijn hoede te zijn !

Nu kan ik zeggen de muur is nu een heel klein muurtje met een restje beton..
Ik onderneem weer dingen. ik lach met mensen durf mijn echte vrienden weer te vertellen wat ik allemaal mee maakt ipv alles op te kroppen en alles zelf willen doen !
Oke dat laatste is er nog wel hoor ;-)

Maar merk dat ik gewoon weer mij zelf ben en ik kan je zeggen dat is heerlijk ! 
En tegenslagen die heb je nu toch eenmaal . Die kun je verwerken maar wat mensen je aanrichten in je ziel en vertrouwen dat heeft heel lang nodig voor het slijt en echt slijt.

Ben blij met mijn ouders die toch de zorg voor mij dragen met allerlei dingen ga ik niet verder even op in :-| en hele lieve vrienden die mij gewoon lekker laten stormen en razen als t moet 

Thnx lieve mensen als ik jullie allemaal met naam moet noemen zit ik vanavond nog op te noemen.
Maar de meesten weten het wel !!

zondag 11 augustus 2013

Littekens zitten niet altijd binnen in de ziel !


Littekens zitten niet altijd binnen in de ziel !


Gisteren kreeg ik het idee om nieuwe broeken en truitjes te kopen ! of ja het moest gewoon.
Eerst lekker bij vriendin mijn haren laten doen weer fijn in model laten knippen.
er was niks aan de hand tot dat ik de winkel in stapte gelukkig kent de eigenaresse me nu wel een beetje !
Laat ik zo zeggen ik haat kleding passen in een winkel ! Maar moest er nu aan geloven ivm knie .

Kwam het pashokjes uit en stond voor de spiegel en opeens trekt de verkoopster mijn broek goed en truitje en daar kwamen ze tevoorschijn mijn littekens op mijn buik !
Ik weet dat ik ze heb maar ik werd lijk wit had ze niet allemaal nog gezien of ja hoe zal ik het zeggen !
Ik heb ze al vaak gezien als ze niet helemaal dicht waren. Ik keek en ik bleef kijken en staren tot ik opeens door mijn moeder geroepen werd !

Ik zij mam zijn ze altijd al zo geweest ? Ja claudia alleen niet zo dik enzo.
Ik had het al geaccepteerd dat ze er zitten maar zo zie je ook weer niet !
Oké ze horen bij mij en ze zijn wat het is mooier worden ze niet . Ze vertellen wel een verhaal een verhaal wat ik doorgemaakt heb ! Het vormt je ook wel tot wie je bent . Mij zul je ook niet gauw in een zwembad zien, Vorig jaar wel gedaan maar wat werd ik aangestaard voelde me totaal niet meer op mijn gemak .

Nadat ik leuke outfit had gescoord en nog meer ! weer terug na huis en ja toen kwam alles vanaf begin tot einde wat er is geweest en gepasseerd is enzv.
Vandaag dacht ik fuck t het hoort bij mij en neem mij zoals ik ben !

Ik zal het moeten accepteren dat het niet meer mooier word dan het in princiepe al is mede te danken aan litteken correctie ! Ze waren ooit minder mooi .
Helaas meer kunnen ze er niet meer aan doen . Dus ik moet er mee leren leven dat het zo blijft !

Daarna een heel leuk gesprek op WA gehad ! waarom laat je het gewoon niet een tatoeage om heen laat zetten. En toen dacht ik dat is nog niet zo dom. Ben al tijdje over aan t denken om er een te nemen.Op een andere plek maar nu dacht ik waarom niet mijn buik gebruiken voor iets moois !

Maar goed ben ook ergens blij dat ik ze eens goed heb gezien !
Nu accepteren dat ze er zitten levenslang !
Maar ben niet de dame met o zo veel littekens ! Ben veel meer als dat !

En take t or ...

donderdag 8 augustus 2013

Vriendschap en mijn gedachtes



Vriendschap !




Wat is vriendschap ! iemand die er altijd voor je is en klaar staat. Maar ook gewoon dag en nacht kunt bellen en die er gewoon voor je is. 
En je laat uitspreken ! Ik kan zeggen tijdens mijn ziekte proces veel zogenaamde vrienden verloren ben. Ze maakten beloftes die ze niet waar konden maken. 
Met ja je kunt mij bellen en ik kom langs. En als je weer opgeknapt bent dan gaan we wat leuks doen ! Nou fuck it vergeet het maar (sorry voor scheldwoord )

Ik heb het op een manier beleefd van oké die laat niks meer horen moet ik dit dan wel als een echte vriendin zien ? nou nee. Dit was geen ware vriendin kwam er later achter dat ze zich mooier voor deed dan ze in werkelijk was !
Ik zeg altijd wees jezelf er zijn al zoveel anderen en volg je eigen pad ! Het is altijd wel goed of het komt wel op zijn pootjes terecht !
Maar met vallen en opstaan leer je toch heel veel over de mens ! De persoonlijkheid hun ware gezicht of gezicht met maskers !

Ik heb gewoon pech gehad dat ik ziek werd ! voorheen had ik een hele grote leuke en gezellige vriendengroep. Doet me nu nog weleens pijn dat ik er niks meer van gehoord heb ! Oké dan is dat zo je mag er om treuren maar niet te lang, zit niet in mijn karakter.

Ik heb een vriendinnetje dat goud waard is die kwam altijd naar het ziekenhuis met lekkers of gewoon om mij op te vrolijken na een operatie of zware pijnstillers. Haar boeide het niet of ik even in slaap viel of wat dan ook.
Bryan en Veronique heb ik in het revalidatiecentrum leren kennen ook 2 zulke top mensen. zijn zelf ziek en toch begrijp je elkaar dan beter. 
Je kunt toch dingen delen die meeste mensen niet snappen. Omdat zij gewoonweg niet in zo wereld leven !

Of om uit te leggen mijn wereld is ook niet altijd verdriet en pijn ! maar grotendeels bestaat het aan toegeven wat het lichaam wilt. Ik kan mij wel steeds blijven verzetten dat helpt gewoonweg niet. Omdat ik daar dan erg boos en gefrustreerd uit kom.
Toen ik nog niet ziek was ging ik ook gewoon naar school 3 dagen per week stage en in het weekend werken. en dan was het vrijdag en zaterdagavond op stap of gewoon leuke dingen doen ! zonder hoeven na te denken wat de dag erna zou zijn !!

Als ik nu iets wil ondernemen in het weekend gewoonweg een verjaardag te noemen ! dan begin ik al op donderdag met wat meer rust te nemen . En vrijdag pas ik mij helemaal aan zodat ik genoeg energie heb gespaard . Klinkt idioot ik weet het maar zo moet ik dat gewoonweg doen. Zodat ik de dag doorkom als ik ergens heen ga ! voorheen was het gewoon gaan met die banaan !

Ik wil gewoonweg zeggen ik heb 3 goede en echte pure mensen die ik echt tot mijn vrienden kan noemen ! dat is meer als genoeg en dan nog mensen leren kennen ! 
Ik ben echt niet eenzaam hoor. Ik moet gewoonweg wat meer nadenken bij de dingen die ik wil ondernemen of plannen ! Dat begrijpen vaak mensen niet en daarom hebben mij er denk ik ook veel laten vallen ! 

Ik ben blij dat ik mijzelf recht in de spiegel kan aankijken en kan zeggen ! ik ben blij met de mensen om mij heen ! en mijn echte vrienden zonder maskers !!
Dat is voor mij al heel veel waard !!

Wees jezelf er zijn al zoveel anderen. 




woensdag 7 augustus 2013

Boeken en mri !

Weer eens een nieuwe update !!


Gisteren was het zo ver ik moest met mijn dikke vocht op hopende knie naar de mri scan !
Ik kreeg weer herinneringen aan de mri scan toen ik heel ziek in ziekenhuis lag. Eigenlijk stom dat je op zulke momenten zo herenringen krijgt . Wellicht heb ik een gedeelte er nog niet van verwerkt dat bleek zo weer.
Maandagnacht heb ik schijnbaar in mijn slaap lopen gillen en kei hard geschreeuwd dat ik niet wilde enzv.
Heb mij toch maar aan het verwerkingsproces geworpen !
Dat betaald zich uit in vermoeidheid en nare dromen. Maar zal er doorheen moeten wil ik dat gene afsluiten.

Er zijn ook weer leuke dingen geweest zo kreeg ik via Veronique een mail met de vraag of dit ook wat voor mij was ! Een boek lezen dit keer de terug gekeerden.
Ik denk wie niet waagt wie niet wint ! Nu is zijn toch echt de topper in boeken lezen in 2 dagen :-)
Naar mijn gevoel kwam ik er eerst slecht in maar ligt aan mijn  concentratie . naarmate het boek vorderde werd het steeds interessanter !  Om door te lezen en blijft toch wel even hangen leven en dood !
Heb eigenlijk een top weekend gehad het weer was heerlijk. En bij mijn lieve peettante geweest die net zo gek is als ik ! Maar genoten .

Nu geduld hebben tot 15 augustus dan krijgen we de uitslag van de knie ! tot die tijd doen we het maar een beetje aan. Dus geen sport even, of lees ( wel geprobeerd heeft op mijn racefiets)
Heb nu wel een nieuwe uitdaging voor september een koers trui breien voor een goed doel !
Dat word een hele uitdaging omdat ik normaal niet op snel tempo hoeft te breien . Maar voor hun heb ik dit graag over.

Voor de rest is het eigenlijk best rustig oké ben met paar dingen bezig in mijn hoofd die mij bezig houden. Als ik die af heb zal het in mijn hoofd ook weer rustiger worden.
Tot nu toe onderwerp ik mij aan vragen en gevoelens. Bepaalde heb ik gewoon onderdruk omdat ik er niet aan toe gekomen was om het te verwerken. oftewel toen in die tijd was het de ene operatie nog niet voorbij was alweer een nieuwe ! en denk dat het nu pas begin te beseffen wat dat allemaal met mij maar ook met mijn naasten heeft gedaan !

Zo ben ik veel vrienden verloren maar ook veel nieuwe mensen leren kennen die mij acepteren zoals ik ben. En als ik een keertje nee zeg dan doen zij niet gemeen tegen mij. Met maar vorige week kon je wel daarheen gaan etc. Ja dan probeer ik het uit te leggen en dan meteen mijn verondschuldigen aan te bieden. Terwijl ik eigenlijk mij zelf niet naar anderen steeds hoeft te verondschuldigen .
Het vreet energie om dat steeds te doen ! Ben nu dus flink dingen aan het leren omdat ik voor iedereen klaar sta. maar ook steeds weer op de koffie kom. Met mijn goed bedoelde dingen die ik voor bepaalde mensen doe. weten mij dan alleen te vinden voor dat gene wat ze nodig hebben ! oké het kost dan wellicht een persoon maar als ik mij dan beter op het gemak voel . ga ik daarvoor dan kies ik daar bewust voor ! Zonder diegene te kwetsen

Dus ik zit in een leerproces van opstaan en vallen en weer opstaan !!
Maar kom er wel ...