donderdag 29 november 2012

angst voor de tandarts en mondhygiëniste




De mondhygiëniste

Vandaag was het zover na 2x afbellen moest ik eraan geloven ik moest naar de kliniek voor na controle. Om in het kort uit te leggen waarom ik heb door chronische ziekte een lage weerstand en medicatie wat mijn tanden aantast . Afgelopen anderhalf jaar heb ik 4 operaties laten doen aan mijn gebit niet alleen door ziekte maar ook door erge angst voor de tandarts. Die ik door een nare ervaring heb opgelopen ging ik niet meer de laatste keer dat ik was geweest was zeker 3 jaar geleden dus je kunt je voorstellen mijn verstandskiezen kwamen door en deden pijn maar had zo iets kan nog even wachten. En door de operaties aan mijn buik kwam t er maar niet van en alle medicatie wat ik in infusen heb gehad werkte ook niet mee aan de conditie van mijn gebit ik schaam me hier ook niet voor om dit te vertellen. Ik wil mensen juist duidelijk maken dat je als je angst voor de tandarts heb er ook speciale klinieken zijn zo ben ik in de Amalia kliniek terecht gekomen . Nou kan het mij als de dag van gisteren herinneren ik ging er naar binnen met zweet op me rug en de dag ervoor kon ik niet meer eten van de spanningen en de dingen die door mijn hoofd gingen . Ik kwam er binnen de mensen aan de balie waren niet steriel gekleed gewoon heel huiselijk ik dacht als de tandarts er ook zo uitziet valt t nog mee. Nou eenmaal in de stoel was geen weg meer terug toen ik hoorde hoeveel gaatjes en slechte kiezen en ontstekingen ik had dacht ik dit moet voorbij gaan dit kan zo niet meer anders ben ik voor mijn 23e tanden loos en dat is ook niks he . Toen werd er mij het voorstel gedaan laten we de eerste behandelingen onder narcose doen het werden uiteindelijke 4 of 5 narcose en er is zoveel werk geweest dat t lange pittige narcose en na pijn heb gehad . Ik zal je zeggen t resultaat mag er zijn maar nog steeds ben ik gewend om met mijn hele mond dicht te lachen of te spreken maar zou het zo weer doen of ja u begrijp.
Vandaag moest ik dan op controle ik was best gespannen en was de eerste keer dat ik niet onder narcose ging ja voor kleine dingen kan dat niet ik werd goed gerustgesteld en werd mij precies verteld wat er ging gebeuren mijn tanden zagen er goed uit . Dat was eens fijn te horen als altijd o jezus er moet flink wat gebeuren . Er werd schoongemaakt en nagekeken hoe t met de rest van de tanden was na alles kan ik zeggen dat t er goed uit zag beter als dan het was maar ik zal altijd naar deze kliniek blijven terug gaan heb de stap genomen en wil niet nog een keer dat het zo gaat gebeuren al zullen mijn mond en tanden door slechte weerstand wel altijd een raak punt blijven maar ik wil alleen zeggen als je zo een bang hebt voor de tandarts zoek een speciale tandarts of eentje die je precies uitlegt hoe en wat dan ga je er ook steeds terug heen.
Want ik laat het nooit meer zo ver komen ....
Met een smile wens ik jullie een fijne avond

woensdag 21 november 2012

kleine terugslag

   Een kleine terugslag.....

Helaas een kleine terugslag vandaag gisteren de griepprik gehaald. Maar was al niet echt helemaal fit . En ja natuurlijk als je de griepprik krijgt heb je er een reden voor bij mij redenen genoeg. Maar helaas vandaag zo belabberd als wat beetje hangerig en erg vermoeid nu ben ik altijd al moe maar nu is het helaas een stukje erger. En nu in de gaten houden dat het ook weer weg ebt wel gisterenavond nog na school geweest maar onder de les werd ik al niet echt lekker rillingen gelukkig was het nog maar zo 15 min. En dacht naar een nachtje slapen gaat het wel weer nou niet dus dus weer kleine terug slag nadat het steeds wat beter ging ! 
Dus nu weer goed bijkomen en voldoende rust pakken en dan weer opbouwen waar we bezig waren .
Het is soms zo frustrerend je bout iets op en dan is het weer weg . En kun je weer helemaal opnieuw beginnen dat is gewoon niet altijd leuk je inverteert er veel in en wat krijg je soms terug . 
ja een pak vermoeidheid of dosis extra pijn !
Nou we gaan er maar weer het beste van maken en weer vooruit kijken en roeien met de riemen die je hebt zeg ik altijd maar.
Maar leuk is anders en veel mensen begrijpen t niet ja ik weet het je ziet niks aan me als alleen me wallen zo dik als slaap ! maar dat is soms zo vervelend dat ze t niet zien en denken van ja ach zie niks dus mankeert denk ik ook wel niks. Maar als je gips enzv hebt dan is het o en zus en zo.
Maar soms ook fijn hoor dan hoef ik het niet keer op keer uit te leggen en de mensen die me kennen vragen even en weten dat ik er niet lang over ga vertellen .
Soms denken ze dat je maar hele dagen thuis zit ook dat is een oordeel dat niet altijd waar is hoor.
Ik probeer met deze ziekte te laten zien dat ik wel dingen kan en er moeite voor doe en verder wil komen met wat ik nu aan het leren ben. Alleen moet soms iets minder eigenwijs zijn en op tijd mijn rust pakken dat wil er nog wel eens bij in schieten.
Maar alstublieft oordeel niet zo vaak ik weet t gebeurd uit automatisme maar vraag er dan gewoon naar . !
Dan krijg je ook uitleg over hoe en wat ..
tot volgende blog ....

zaterdag 17 november 2012

nieuwe uitdaging school






Nieuwe uitdagingen liggen op de loer.....

Afgelopen dinsdag was het dan zo ver de eerste keer weer sinds 3 jaar naar school. In die 3 jaar heb ik wel nog een opleiding gevolgd maar zoveel ziekte verzuim en operaties gehad dat ik school niet meer kon bijhouden of volgen. En nu was het dan zo ver avond opleiding voor telefoniste / receptioniste . Ik was al de hele dag zenuwachtig waarom weet ik niet zo goed denk doordat ik van alles in mijn hoofd heb laten passeren. Het gebouw vinden daar begon het al mee dat bleek nog niet zo makkelijk in de donkere avond. Eindelijk het gebouw gevonden te hebben begon de volgende zoeking het lokaal vinden ook dat was niet zo makkelijk en ik voelde me eigenlijk net zoals in de brugklas. Ik geloof dat ik het hele gebouw heb gezien van binnen maar gelukkig dat had ik gevonden naar eerst 3x er zijn langs gelopen te zijn.
Toen nog na binnen ik heb altijd mijn mond wel goed staan hoor bedoel ik mee goed gebekt hihi maar dit was ook voor mij weer nieuw. Gelukkig viel de klas mee aardige mensen en verschillende culturen wat ik wel interessant vind.
Na het voorstel rondje maar meteen aan de slag we zijn er immers om wat te leren . En dat was voor mij even schrikken nadat ik er heel erg lang heb uit gelegen had een beetje moeite om mee te volgen maar dat herstelde zich vrijwel snel na half uurtje ging het best goed .
Al kwamen er termen en afkortingen dat ik dacht jezus mina waar ben ik aan begonnen maar goed dat gaat wel goed komen !. Tot nu toe na de eerste les moet ik zeggen dat het mij goed is bevallen maar ook erg pittig was en is. Dus dan nog maar een grotere kladblok aanschaffen voor de aantekeningen .
En nog een nieuwe uitdaging maandag ga ik heel anders sporten omdat het de laatste tijd goed gaat en de opbouw fase wellicht goed heb volbracht mag ik gaan hardlopen met combinatie van gewoon lopen er tussen wel lees op een loopband voorlopig en in voorjaar naar buiten en te combineren met het wielrennen .
Dus dat zijn weer leuke uitdagingen voor de komende 4 weken en zo zal ik steeds blijven zoeken om me zelf blijven uit te dagen naar grenzen te verhogen of te verleggen 
Ik hou er wel van steeds nieuwe uitdagingen en wie niet eigenlijk als je je zelf steeds meer en meer kan ik ben blij om te zien dat ik door het sporten in mijn spieren meer vooruitgang boek en al veel langer rechtop in een vaste houding kan gaan zitten. Wat eerst niet goed lukte lukte nu wel en ik ben er trots op !!
ik ga jullie een mooi herfst weekend wensen 
Seey you soon next blog  

dinsdag 6 november 2012

Sport en iets nieuws ontdekken



Sport en iets nieuws ontdekken....

Vandaag ben ik nadat ik zeker een paar weken eruit heb gelegen met sporten . Weer langzaam begonnen lichtjes op bouwen en steeds grenzen verleggen. Ik zag dat er veel nieuwe lessen bij zij gekomen waaronder drums alive zie link http://www.youtube.com/watch?v=puLQmeQ5pbg   is een krachtige work out waar je getest word en ook tevens lekker bezig bent. Ik denk dat het voor mij wel wat gaat worden want als ik zo zag gaat t er hevig aan toe.
Het sporten ging opzicht wel lekker nog niet terug in mijn oude ritme maar dat kan ook nog niet heel verstandig en rustig opbouwen . Wel ben ik niet veel kwa gewicht achteruit ben gegaan kan nog steeds met dezelfde kracht vooruit . Dat is wel fijn die bevestiging dat toch niet alles t soms laat afweten.
Nu weer terug naar 3x per week sporten en dan de work out Drums alive proberen of in ieder geval iedere week een ander les uit proberen en kijken wat het is wil wat meer afwisseling en toch zal ik ook moeten gaan leren doseren kijken hoe en wat en waardoor ik niet steeds veel's te ver of te lang doorga
met sportieve groet ;) 

maandag 5 november 2012

Juiste keuze gemaakt

Juiste keuze gemaakt 

Gisteren was ik jarig ze zeggen wel eens verstand komt met de jaren dat is dan ook zo ik noem liever geen namen. Maar t kwam door iets wat al langer speelt en gisteren de knoop door gehakt ! heb besloten me niet meer in haar negatieve spiraal te laten trekken of me gewoon te laten kwetsen door haar. Terwijl het eindelijk berg op waars ging voor mijn gevoel . Maar dat bleek niet wederzijds te zijn dan houdt het op om er steeds energie in te steken en altijd t negeren van hun kleinerende woorden. Dus nu besloten om even met hun te breken en rust te krijgen in het hoofdje :)
Vandaag nog een keuze gemaakt ja t weekend stond in teken van keuzes maken dingen losmaken en oud hoofdstuk afsluiten. Vanmorgen had ik gesprek in sportschool omdat ik niet meer tevreden was over de begeleiding en nog paar dingetjes ik denk we kunnen altijd praten en dan de beslissing maken of we nog doorgaan. De fysio vond dat het nog steeds nodig was omdat mijn spieren en zenuw banen beweging en spierkracht nodig hebben. Alleen ik was niet tevreden over de begeleiding dus dat samen uit gesproken te hebben en te bekijken wat ik wel en wat nieuws aan schema toe te voegen zodat ik niet steeds met die apparaten bezig ben wat mij al gauw verveelt ik hou van afwisseling. En gelukkig zijn er nog lessen die ik samen met anderen kan volgen en die ook snel gaan proberen !
Dus weer met volle moet opnieuw proberen en hopelijk nog sterker te worden in spieren en alles.
Ben blij dat ik keuze gemaakt heb en toch ook knaagt het aan mij heb ik de juiste beslissing gemaakt of niet of wel . We zullen te gaan zien ben blij dat ik een oud hoofdstuk heb afgesloten ja t doet zeer maar ik moet ook verder op na de toekomst 
dus we gaan vooruit en hopelijk blijven we op die koers zitten !