zaterdag 29 december 2012

2012 het was me een jaartje









2012 het was me een jaar. !!!!


Het jaar begon eigenlijk voor mij heel goed ik had de controles in januari en die waren toen goed. Ik had gesolliciteerd en ik was aangenomen later bleekt dit niet zo te zijn want van uwv uit mocht ik niet. Terwijl ik wel goed gekeurd was dus dat was een beetje dubbel en tegenslag.
Het sporten ging lekker en ik was op de goede weg, kreeg weer meer spierkracht meer energie en het ging goed !

Tot die ene dag dat ik naar de tandarts moest ik had al een week lang een zware luchtweg infectie en griep erbij. 


Tenniste dat dachten wij had overal pijn benen, oor suizingen, kort van adem, hijgen enzv.
En toen viel ik flauw en werd pas wakker in de ambulance ! helemaal onderkoeld hoge hartslagen geen gevoel meer in de tenen wat bleek in ziekenhuis ik had een hb van 2 ! hele middag avond en nacht bloedtransfusie gehad. En je zag steeds beter dat ik weer iets van kleur kreeg maar ik had nog een lange weg naar herstel te gaan.


Maar 2012 was niet alleen kommer en kwel zo heb ik een nieuwe race fiets aangeschaft waar ik heel blij en dankbaar voor ben 
Dat ik nog kan en mag fietsen zo ben ik ook met een revalidatie begonnen wat nog steeds loopt.
En erg zwaar is maar ook heel zwaar, maar het is nodig 
En in 2012 heb ik ook erge leuke nieuwe mensen leren kennen maar ook mensen die mij hebben laten vallen naar een langdurige vriendschap.
Maar als iemand je aan de kant schuift weet je ook meteen wat je aan degene hebt!
Zo kan ik oprecht zeggen dat ik een paar super lieve vrienden heb die mij door dik en dun steunen. En dat zijn dan ook mijn dierbaarste vrienden 

Maar mijn ouders verdienen toch echt een super lieve dikke knuffel zij hebben mij overal doorheen gesleept. En mij geholpen en vooral mijn moeder dan die moest mij toch steeds tillen en wassen en aankleden in de tijd dat het niet ging.
Daarom voor hun super huggg 

En dan heb je natuurlijk de opleiding nog die ik volg en waar ik voor gevochten heb om een plekje te krijgen.
En ja hoor binnen 3 weken hoorde ik dat ik mocht komen en beginnen ik was door het dolle heen maar ook erg nerveus, maar dat kon de pret niet drukken.
Kan de eerste dag nog herinneren voelde me net weer een puber die terug naar school ging.
Moet zeggen het is nog steeds wennen ! hoor al dat huiswerk en plannen maken en opsturen maar ik ga ervoor hoop ik 2013 mijn diploma te behalen.

En dan de operatie die er aan komt 3 januari dan snijden ze het litteken wondje wat er zit eindelijk weg, dat irriteerde mij al zo lang. En het deed ook pijn ik moest ervoor op het litteken spreekuur komen, komen professoren naar je kijken en beoordelen het de plastisch chirurg wilde het weg snijden. Omdat ik gewoon een huid op mijn buik heb die A erg dun is B heb geen gevoel meer in bepaalde stukken en C als ik mij stoot voel ik het niet en dan is de kans groot dat het al gebeurd is en grote wond heb.
Maar ook dat komen we door met de mensen om mij heen ook al is het een kleine ingreep ik ben er toch erg zenuwachtig voor !

Ik wens jullie allen een goede jaarwisseling toe met de dierbaren om jullie heen. Maak er een spetterend en knallend 2013 van en vergeet vooral niet te leven te genieten. En maak je dromen waar want het kan echt ! 
 

dinsdag 25 december 2012

kerst 2012







kerstmis 2012 

Het is weer zover de kerst is aangebroken tijd van gezellig samen zijn en veel eten voor de meeste dan. Dit jaar had ik niet echt zo zin in kerst keek er echt tegen op, zal denk ik wel komen dat ik een erg rot jaar achter de rug heb.
Maar ondanks dat maken we het wel gezellig hoor met kaarsjes en lekkere dingen maar veel eten doen we hier niet aan gewoon normaal doen we al gek genoeg !
Voor de meeste is het met familie samen zijn en vrienden kennisen enzv maar realiseer me ook dat der mensen zijn die dit niet hebben. Daar sta je toch wel bij stil met zulke dagen of je dierbaren die der niet meer zijn.
En ti's ook heerlijk samen zijn maar wij hadden dit jaar eens anders geen verplichtingen of wat dan ook. 
Niet op tenen hoeven te lopen bij bepaalde personen ik kan je zeggen het bevalt mij tot nu toe heerlijk. Begrijp mij niet verkeerd ik hou van gezelligheid en veel mensen om mij heen maar dit jaar gewoon eens eff niet zal ook wel komen dat snel moe ben maar dat terzijde.
Nu gaan we op naar 2e kerstdag mits er geen opstootjes zijn geweest tijdens de verplichte bezoekjes ;) wij doen het hier lekker rustig aan alles mag niks moet heerlijk filmpjes kijken met een hapje en een drankje en gewoon bij komen van alle drukke weken en dingen die er zijn gebeurd .
En ja klinkt saai bordspelen en op de wii en of een goed boek lezen heerlijk.
Ik wens jullie allen een fijne kerst voor de komende dag en op naar de jaar wisseling dat die maar heel snel mag komen. Ik wil dit jaar eigenlijk wel gauw eindigen al zal het nieuwe jaar wel iets minder beginnen meteen de eerste week van januari operatie maar dan zijn we der ook meteen vanaf. En dan met frisse nieuwe moed op naar de nieuwe maanden van t jaar 2013 
fijne kerstdagen nog :)
 
 

dinsdag 18 december 2012

Het is weer erg terug !







het is weer terg 

De vervelende pijn is weer terug of terug hij is nooit weg geweest. Het was er altijd wel maar ondanks de goede blokkades doet t nu gewoon even niks. Gisteren ging ik met goede moed sporten dacht na 3 weken het word weer eens langzaam tijd.
Om te gaan dat had ik geloof ik beter nog even kunnen uit stellen ik denk door een verkeerde beweging dat de kramp erin is geschoten. Net onder de ribben boog bevinden zich de zenuwen die bij mijn acnes syndroom horen!
Gisterenmiddag voelde ik al wat ik linkt het aan gewoon wat verkeerde zeurende pijn die er even was het kwam en het gaat. Alleen nu kwam het vaker in aanvallen terug dan dat het ging de hele avond had ik kleine aanvalletjes. 
Ik dacht o zakt wel af en toen pats boem was het er in alle hevigheid terug wat ik een jaar bijna niet meer gevoeld had was er nu weer. Net of er iemand met een mes mij flink te grazen nam en me daarna tegen de vloer sloeg het licht ging eventjes uit.
Ik transpireerde als een gek en hield mij vast aan de muur en ging van andere houding naar de andere houding.
Maar nee niks hielp tot ik besloot de dienst doende arts te bellen ! kreeg te horen dat ik de oycontin even moest verhogen en morgen dan meteen met de pijnbestrijding moest bellen vandaag dus.
Dat gedaan te hebben en verhaal uitgelegd te hebben of ja alleen van vannacht ze kennen het syndroom nu eenmaal wat ik 8 jaar heb.
Werd ik naderhand terug gebeld met pijnmedicatie voor vanavond voor het slapengaan te nemen!
En donderdag op controle ik hoop dat ze het toch nog een keer proberen met een zenuw blokkade ,
wellicht dat het misschien dan wel weer helpt !
In ieder geval we hebben medicatie voor de komende nachten en hopen dat het helpt
liefs c 

maandag 10 december 2012

littekens








Littekens 


Ik heb al ongeveer 9 jaar littekens door verschillende operaties , ik heb ook geen gevoel meer in het buik gebied wegens dat ze er zenuwen door geknipt hebben . Vorige week deed ik mij pijn aan iets scherps ik had het in eerste instantie nog niet eens gevoeld , ik denk aan het eind van de dag hoe kom ik aan deze wond. Toen werd het pas duidelijk nou van een klein wondje scheurde uit eindelijk het halve litteken dat is niet de eerste keer de grote littekens aan de andere kant hebben al heel vaak open gelegen. 
Vandaag moest ik mij melden ervoor bij de plastische chirurgie waar ik vaste klant bent geworden helaas ! maar ze kunnen altijd heel goed mijn wonden verzorgen dit bleek een ontvelling te zijn van een van de littekens. Daarom doet het helaas dus ook zo pijn de wond niet zo zeer maar de zwelling en soort van schaafwond wat erbij is gekomen 
Nu heb ik een zeer moeilijke huid ja waar ben ik niet moeilijk ;) maar dat terzijde ik heb geloof ik alles geprobeerd aan verbanden en pleisters die er maar in de wereld van chirurgische wonden .
Nu gaan we het proberen met vette gazen en plastic folie zo hoef ik niet de hele tijd te kijken of de wond in mijn kleren plakt !
En kan ik toch gewoon onder de douche gaan wat mij echter op viel is dat er heel weinig bekend is voor littekens te behandelen dit is heel jammer.
Want je zit toch met wat flinke japen en ongemakken nee niet het ongemak dat het er niet uit ziet daar schaam ik mij niet meer voor . Meer dat het pijn doet en erge jeuk veroorzaakt en oke ze zien er niet uit maar als ze al eens iets aan de jeuk en andere dingen kunnen doen was ik al heel blij !
20 december heb ik dan ook een gesprek en controle bij de beste littekens behandellaars van Nederland en BelgiĆ« dat is mijn enige hoop nog dat ze mij van adviezen kunnen voorzien of andere dingen !      
Dus daar duimen we voor dacht laat ik het maar in het kort uit leggen kreeg zoveel vragen bij deze dus !
  

 

litteksn]