woensdag 26 februari 2014

Verandering en stilstaan


Verandering en stilstaan 



Sinds een paar weken ga ik minimaal 1x per week naar een psycholoog en waarom nee niet het cliché dat je dan gek moet zijn zoals vaak gezegd word ! 
Ik ga erheen om vooruit te komen en mijn ziekte te leren accepteren.

Ben nu 9 jaar ziek de tijd heeft om mij heen niet stil gestaan voor de meesten ! Ik had gevoel dat ik helemaal stil stond ik kwam wel vooruit maar dan liep ik op begeven moment weer vast.
Ik was om de kleinste dingen boos er hoefde maar iets te gebeuren schoot ik uit me slof. 
Ik had emoties die van verdrietig naar blij en weer naar verdrietig zat en zit nog steeds niet helemaal lekker in mijn vel.
Maar we zijn eraan aan het werken gaat niet zonder slag of stoot en is hard en moeilijk.

Er worden dingen aangekaart dat ik denk verhipt ja, waarom dacht ik daar niet aan. Nee op dat moment was ik met zoveel bezig ziekenhuis in en uit operatie daar operatie hier. Vrienden die niet meer kwamen werken ging niet meer ! ik kwam tussen 4 muren in huis te zitten ! 
Ik zei ook nooit nee er hoefde mij maar iemand wat te vragen en ik hielp . Ben mijzelf gewoon voorbij gelopen ! ik kwam pas op plek 2

Tot op paar weken geleden de emmer vol was ik was kapot moe helemaal op lichamelijk en geestelijk gewoon gehad ! iedere x weer een tegenslag verwerken ! terwijl ik het in plaats van verwerken maar verdrong om er niet aan te hoeven !
Nou nu komt er alles uit en ga ik mijzelf op 1 zetten en meer aan mezelf werken ! 
En eens leren nee zeggen ben ik dag egoïstisch dat komt dan weer in mijn hoofd voorbij !
Nee dat ben ik niet heb gewoon soms nodig even helemaal niks !  

Dan het punt ziekte en pijn accepteren dat is erg zwaar en moeilijk ik wil zo graag dat het dan weer te snel ga en geen grens kan aangeven ! loop me zelf voorbij en dat is het punt waar aan gewerkt word !
En dat heeft tijd nodig er zit nog veel verdriet en pijn en woede langzaam pakken we de draad weer op ! 

Op naar een mooiere ik die is er al ! maar dan eentje met grenzen enzv

Fijne dag mensen